Make-uptechnieken (2)

Verschillende kleuren make-up
 
Vorige pagina
 
Toen ik studeerde, trokken we ons een week terug met het schoolkoor. Een onderdeel van onze opdracht bestond erin dat we bepaalde regels moesten volgen. Zo was het voor meisjes verboden om make-up te dragen.
 
Dat was een ware openbaring en dan wel voor één meisje in het bijzonder, Robin noem ik haar (dit is niet haar echte naam). Zij droeg onder normale omstandigheden steeds een dikke laag make-up. De eerste dag waren we allen verbaasd. Ze zag er compleet anders uit. Het was zelfs zo uitgesproken dat de koorleider haar niet meteen herkende. Pas na tien minuten herkende hij haar aan haar stem.
 
Passend licht
 
Bij het aanbrengen van make-up is het belangrijk dat u dit doet in een omgeving waarbij de belichting dezelfde is als waar u zult zijn. Als u make-up voor overdag aanbrengt, gebruik dan daarbij zoveel mogelijk daglicht. Gaat het echter om avondmake-up, pas dan de belichting aan, vooral bij het aanbrengen van oogschaduw, lippenstift en blos.
 
Brengt u echter uw make-up aan bij helder licht en gaat u daarna ergens waar het licht flauwer is, dan bestaat het risico dat uw make-up er wat bleekjes uitziet. Brengt u uw make-up aan bij gedimd licht en gaat u daarna in het daglicht staan, dan zal uw maquillage er overdreven en onnatuurlijk uitzien.
 
Make-uptoepassingen stap voor stap
 
U kunt één per één volgen welke make-uptoepassingen gebruikelijk zijn en telkens krijgt u wat beknopte uitleg over het product en eveneens wat gebruikerstips. We hebben het achtereenvolgens over volgende toepassingen:
 
moisturizer
 
concealer - correctiestift
 
foundation
 
finishing poeder
 
wenkbrauwpotlood
 
eyeliner
 
oogschaduw
 
blush
 
lipliner – lippenstift - lipgloss
 
mascara
 
Alle tips die hier gegeven worden zijn basistips. Kijkt u gerust ook in modemagazines. U vindt daar ongetwijfeld heel wat zaken die u kunt toevoegen aan uw repertoire. De modes en technieken op vlak van cosmetica wijzigen voortdurend. Door u op de hoogte te houden van huidige trends, kunt u er zeker van zijn dat u er steeds modieus zult uitzien.
 
©Modewijzer.com