Blush

Hoe blush aanbrengen
 
Kleur voor de wangen komt meestal voor in de vorm van compactpoeder dat aangebracht wordt met een zachte borstel. De bedoeling van blush is om de omtrekken van het gezicht in de kijker te zetten en om de jukbeenderen te accentueren. De gebruikte kleur zou ongeveer twee tinten donkerder moeten zijn dan de foundation.
 
Blush voor overdag moet zacht en onopvallend zijn. U brengt een lichte neutrale of rozige matte tint direct op de jukbeenderen aan en een kleur voor de contouren die ongeveer één tint donkerder is doet u langs de onderzijde van de jukbeenderen.
 
Voor ’s avonds is het procedé hetzelfde, maar dan wel ietsjes donkerder en eventueel glanzend of satijnachtig. U moet in elk geval de kleuren zachtjes vermengen om geen afscheiding te zien.
 
Blush moet u tenminste om de zes maanden vervangen.
 
Weetje 1: Het aanbrengen van een kunstmatige kleur op de wangen heeft een biologische oorsprong. Jonge dames werden vaak aantrekkelijk bevonden wanneer ze gingen blozen op het moment dat een man naar hen keek. Het verdonkeren van de wangen en het blozen zijn zaken die de meeste mannen aantrekkelijk vinden. Daarom zochten vrouwen hun toevlucht tot kunstmatige producten om hetzelfde effect te bekomen, zelfs al was dit op dat moment niet langer nodig om een man te bekoren. De achterliggende idee was dat ze er op die manier jonger en onschuldiger uitzagen.)
 
Weetje 2: Voordat er sprake was van blush gebruikten vrouwen verschillende technieken om hetzelfde effect te bekomen. Sommige vrouwen knepen in hun wangen als ze wisten dat de heer zou arriveren, anderen gebruikten geplette bloemblaadjes of rode bessen om een meer blijvende kleur te geven aan hun wangen.
 
©Modewijzer.com