Make-uptechnieken

Make-up aanbrengen
 
Hoe make-up aanbrengen
 
Ik herinner mij dat ik als klein kind post vatte achter de make-uptafel van mijn moeder en haar gadesloeg tijdens het opmaken. Ze noemde dit ritueel “haar mooi gezicht opzetten”. Ik was erdoor gefascineerd.
 
De tafel stond vol flesjes en borsteltjes en poedertjes en watjes en ze gebruikte alles, stap voor stap, en creëerde subtiele veranderingen op haar gezicht. Ze gebruikte kleuren en gloss en ook een soort roede om haar wimpers lang en dik te maken. Toen ze klaar was, zag ze er anders uit. Ze zag er nog steeds uit als mijn moeder, maar ze straalde meer.
 
Dat was mijn eerste kennismaking met make-up en de alchimie die vrouwen over de hele wereld elke dag uitvoeren om hun natuurlijke look te verheffen. Toen ik groter werd en méér op dergelijke zaken lette, keek ik op school naar de meisjes rondom mij en naar de manier waarop ze hun make-up droegen. Sommige meisjes hadden niets op, terwijl anderen net schilderijen waren. Er waren er enkelen die wel make-up leken te gebruiken, maar ik wist nooit zeker of ze make-up op hadden als ik hen niet in actie had gezien.
 
Toen ik kostuum- en toneeldesign studeerde, leerde ik van mijn mentor hoe toneelmake-up iemands uiterlijk totaal kon veranderen. Ik leerde over make-up voor op het toneel en voor in het echte leven. Ik werkte met deelnemers aan grootse schouwspelen, met acteurs en actrices in theaterproducties en studieprojecten en begon te werken met verschillende van mijn vrienden die van tijd tot tijd mijn menen vroegen.
 
Toen ik in die jaren met verschillende vrouwen werkte, leerde ik dat vrouwen niet geboren worden met de kennis hoe ze make-up moeten aanbrengen. De meesten leerden het door te kijken naar hun moeder, tante, grootmoeder of oudere zussen en via hun vriendinnen. Wanneer hun voorbeelden de knepen van het vak kenden, dan lukte het prima. Maar sommige van die vrouwen bleven klungelen omdat ze nooit het goede voorbeeld hadden gekregen.
 
De juiste make-uptoepassing
 
Het goed leren aanbrengen van make-up vergt oefening en geduld. En het helpt als er iemand is die u wil vertellen wat u verkeerd doet. Er bestaan boeken – en ook video’s – maar die zijn alleen nuttig om nieuwe technieken en looks te leren kennen, echter niet om de basisbeginselen te leren.
 
En daarover gaan we het hier hebben. Simpele technieken om make-up aan te brengen, zowel voor overdag als voor ’s avonds. We zullen ook de juiste make-up voor overdag en ’s avonds leren gebruiken. Dat zijn namelijk twee verschillende situaties die verschillende tinten en technieken vereisen.
 
Basisregel: u kunt steeds wat méér make-up aanbrengen
 
U moet er steeds aan denken bij make-up dat u voorzichtig moet starten: iets bijdoen kan steeds. Maar als u onmiddellijk té veel gebruikt, dan moet u gewoonlijk alles verwijderen en opnieuw starten. Wees dus voorzichtig van bij het begin. Start kalmpjes aan en voeg dingen toe indien nodig.
 
De bedoeling van cosmetica is om de natuurlijke schoonheid van een vrouw te vergroten. Het is belangrijk om deze idee indachtig te zijn. Make-up dient om onvolmaaktheden in de huid te minimaliseren en de vorm van de gelaatstrekken te beklemtonen. Maar u moet realistisch blijven in uw verwachtingspatroon. Meestal leiden onrealistische verwachtingen tot overdrijvingen.
 
Volgende pagina