fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel

Lichaamstaal

Als we iets willen gezegd krijgen, dan gebruiken we daarvoor woorden. Verbale communicatie is een belangrijk onderdeel van ons menszijn. Maar bent u zich bewust van het feit dat er ook non-verbale communicatie bestaat? We gebruiken méér dan woorden alleen om iets duidelijk te maken. Lichaamstaal is één van de meest essentiële manieren om zonder woorden te communiceren. Via onze lichaamstaal verklappen we heel veel over onszelf.
 
gezicht verborgen in rolkraag Méér dan de helft van alle communicatie bestaat uit lichaamstaal. Iedereen gebruikt die, los van taal of cultuur. Het is een taal die iedereen “spreekt”, vaak onbewust. Lichaamstaal ondersteunt de gesproken taal, maakt haar duidelijker. Lichaamstaal is in staat om méér te zeggen dan woorden, we kunnen er eveneens gevoelens mee uitdrukken.
 
Lichaamstaal is een belangrijk middel om de mensen rondom u te leren kennen. Een lach, een frons, een hoofdknik, een aanraking … zijn allemaal signalen die te maken hebben met hoe een ander zich voelt. Lichaamstaal is een spel van actie en reactie: wanneer iemand naar ons lacht, reageren wij daarop haast altijd zonder woorden.
 
Lichaamstaal speelt een belangrijke rol in ons leven. Denk maar aan een sollicitatiegesprek. Een eerste vereiste voor succes is het dragen van de juiste kledij. Maar minstens even belangrijk is wat onder die kledij steekt. Via ons lichaam moeten we op dat moment zelfvertrouwen uitstralen. We laten dus best die nerveuze voetbewegingen en die gekruiste armen achterwege en zorgen er best voor dat we steeds oogcontact houden met de persoon die vóór ons zit. Via onze lichaamstaal kunnen we dus indruk maken op onze interviewer.
 
Aangezien lichaamstaal zo’n krachtig medium is, is het belangrijk om die te leren begrijpen en op de juiste manier te leren gebruiken. We beperken ons hier tot de lichaamstaal van het hoofd met al zijn onderdelen.
 
gezichtogenwenkbrauwenvoorhoofdhaarmondlippentandentongkinneuswangen
 
©Modewijzer.com
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer