Wenkbrauwen: Een Eenvoudige Gids

Verschillende vormen voor wenkbrauwen
 
Veel vrouwen zien een belangrijk element van hun schoonheidsroutine over het hoofd, ofwel omdat ze gewoonweg de impact ervan niet snappen, ofwel omdat ze geen aanknopingspunt hebben om eraan te beginnen. Ik heb het natuurlijk over het modelleren van de wenkbrauwen.
 
Ik werd in het verleden reeds overstelpt met vragen van verschillende vrouwen omtrent het vorm geven aan hun wenkbrauwen en ik besef dat er misschien wel evenveel verschillende looks als vrouwen bestaan. Er zijn echter slechts vier basisvormen voor het stylen van wenkbrauwen: gewelfd, gehoekt, gebogen en plat. De overige variatie is een kwestie van smaak en persoonlijke noodzaak.
 
Om prachtige wenkbrauwen te bekomen, volstaat het een paar eenvoudige stappen te volgen.
 
Stap En: Het Losmaken en Modelleren
 
Bij wenkbrauwen is een courant probleem dat er een dun (of soms ook weer niet zo dun) stukje haren is dat de twee wenkbrauwen verbindt en zo het effect creert van n grote wenkbrauw. Om de wenkbrauwen te scheiden moet je gewoon de haartjes tussen de wenkbrauwen uittrekken of scheren.
 
De wenkbrauwen zouden zich moeten uitstrekken van de binnenste hoek van het oog tot ongeveer 0.6 cm verder dan de buitenste ooghoek.
 
Om de wenkbrauwen in vorm te brengen, is de overtollige haartjes uittrekken de eenvoudigste methode. Dit kan gebeuren met kleefstrips, wax of een pincet. De makkelijkste methode is overduidelijk de kleefstrips, want je kan de gewenste vorm uitknippen en zo enkel de haartjes verwijderen die je niet wil.
 
De basisvormen van wenkbrauwen zijn gewelfd, gehoekt, gebogen en plat en ze hebben elk hun eigen bedoeling en passen bij bepaalde gezichtstypes:
 
Gewelfde wenkbrauwen
 
Gewelfd (arched): Gewelfde wenkbrauwen vormen gewoonlijk het ideaal en passen uitstekend bij vrouwen die uitzonderlijk dikke wenkbrauwen hebben die laag staan. De gewelfde wenkbrauwen helpen om de ogen groter te doen lijken en geven een alertere, heldere look.
 
Eigenlijk is die vorm een combinatie van de gehoekte en de gebogen vorm en wordt die gekenmerkt door een opwaartse hoek van de binnenste ooghoek tot ongeveer 2/3 afstand en dan eindigt die met een neerwaartse boog langs de buitenkant.
 
Gehoekte wenkbrauwen
 
Gehoekt (angled): De gehoekte wenkbrauw heeft een scherpe hoek opwaarts van de binnenste ooghoek en een neerwaartse hoek naar de buitenkant toe. Gehoekte wenkbrauwen staan prachtig bij vrouwen die rondere of bredere gelaatstrekken hebben.
 
Deze stijl zorgt voor een meer verticale lijn in het gezicht, voor een tengere look. Het is ook ideaal voor ogen die dicht bij elkaar staan, want de focus wordt dan meer op de buitenkant gericht.
 
Volgende pagina