Wenkbrauwen: Een Eenvoudige Gids (2)

Vorige pagina
 
Gebogen wenkbrauwen
 
Gebogen (curved): De gebogen wenkbrauwen hebben een zachtjes ronde vorm die de lijn van het ooglid volgt, enkel evenredig groter wordend.
 
Gebogen wenkbrauwen passen perfect bij vrouwen die scherpe, hoekige gelaatstrekken hebben en dus iets nodig hebben dat hun look verzacht.
 
Platte wenkbrauwen
 
Plat (flat): De platte wenkbrauw heeft slechts een minimale kromming en past bij vrouwen (en de meeste mannen) die erg smalle gezichten hebben of wijd staande ogen.
 
Stap Twee: Het Invullen
 
Sommige vrouwen hebben het probleem dat ze erg dunne of erg lichte wenkbrauwen hebben, waardoor hun look niet áf is als ze zich opgemaakt hebben, aangezien de wenkbrauwen wegkwijnen op de achtergrond. Om dit probleem op te lossen, heeft de cosmetische sector heel wat kleuren wenkbrauwpotlood op de markt gebracht om de wenkbrauwen in te kleuren en te definiëren.
 
Om het probleem van dunne of bleke wenkbrauwen te verhelpen kan je een tint van potlood gebruiken die past bij of slechts lichtjes donkerder is dan je haarkleur. Trek korte, dunne streepjes die elkaar overlappen om de look van haartjes na te bootsen, in plaats van echt te gaan kleuren en beklad de lijntjes een beetje met de toppen van je vingers of met een doekje om het effect wat te verzachten. Sommige vrouwen gebruiken licht gekleurde mascara om de haartjes van hun wenkbrauwen te kleuren wanneer ze licht van kleur zijn, maar langs de andere kant vol en dicht begroeid zijn.
 
Stap Drie: Het Verzorgen
 
Om de look van de wenkbrauwen áf te maken, zal je ze niet enkel vorm geven en gaatjes opvullen, maar zal je ze eveneens willen kammen of borstelen in een passende vorm. Normaal gezien moeten de wenkbrauwen opgericht zijn en naar de buitenste ooghoek toegaan in een opwaartse hoek.
 
Sommige vrouwen stellen vast dat de haartjes van hun wenkbrauwen onhandelbaar zijn en dat ze iets nodig hebben om de zaken onder controle te houden. De makkelijkste oplossing hiervoor is het gebruik van stylinggel op een wenkbrauwkammetje of kleine borstel om de haartjes in de gewenste vorm te houden.
 
Mannen versus Vrouwen:
 
Ik heb al vaak de vraag gekregen of er een verschil bestaat tussen het vorm geven aan wenkbrauwen bij mannen en bij vrouwen. De richtlijnen hiervoor zijn tamelijk eenvoudig. De wenkbrauwen van mannen worden gemodelleerd volgens hun natuurlijke vorm en krijgen een model aangemeten dat haast helemaal het tegenovergestelde is van dat van vrouwen. Bij mannen is het zo dat de smalste delen van de wenkbrauw gericht worden naar de binnenste ooghoek, terwijl de buitenste delen gewoonlijk dikker en voller zijn.
 
Mannen moeten vaak hun wenkbrauwen trimmen en met product stylen om ze onder controle te houden. Een nootje gel of een beetje spray op een borstel of kam zal de dingen handelbaar houden en zal voorkomen dat de wenkbrauwen al te ruig worden.
 
©Modewijzer.com