5 manieren om een sjaal te dragen

Vrouw die een sjaal draagt
 
Zoals alle modebewuste dames wel weten, zijn sjaals een must om uw lijst van modeaccessoires te vervolledigen. Sjaals zijn er in verschillende formaten zoals vierkant, rechthoekig, kort en lang. De stoffen verschillen ook naargelang het seizoen.
 
Wollen sjaals passen het best bij de winter, terwijl we in de lente en zomer meer katoenen sjaals dragen in heldere kleuren. Zijden sjaals zijn op zich al exotisch en wanneer u die bij uw jurk draagt, veranderen ze uw kleedje en ziet u er erg chic uit.
 
Ga dus op zoek naar die mooie, heldere en exotische zijden en linnen sjaals. Ze zullen niet enkel uw jurk opvrolijken, ze zullen ook dat zomerse gevoel geven aan uw hele persoonlijkheid.
 
Maar een sjaal kan uw jurk enkel vervolledigen wanneer u die op een passende manier draagt. U vraagt zich wellicht af hoe u uw sjaal dit seizoen moet dragen om er op uw best uit te zien. Maakt u zich geen zorgen, ik heb juist vijf nieuwe manieren ontdekt om een sjaal te dragen en ik zal graag vertellen hoe u het moet doen.
 
1. De vlinderdas look
 
U wilde al steeds een vlinderdas knopen, maar weet u dat dit eigenlijk bestempeld wordt als herenmode? Wel, er is een andere manier om uw wens te vervullen. Uw sjaal zal u helpen om deze uitsluitend herenmode te transformeren in damesmode. Wikkel gewoon uw sjaal rond uw nek en knoop die in een strik vooraan, net alsof u uw schoenveters knoopt.
 
2. De omgekeerde omslag look
 
Wikkel uw sjaal rond uw nek zodanig dat de twee uiteinden op uw rug vallen. Trek nu elk deel over de tegenovergestelde schouder. De lengte zal asymmetrisch zijn en dit zal u er erg chic doen uitzien. Probeer deze stijl met een jeans, strakke topjes of korte rokjes.
 
3. De cowboy look
 
Hebt u een vierkante sjaal gekocht, dan kunt u de cowboy look doen. Vouw de sjaal diagonaal en knoop die vooraan vast om u de kraag van een cowboy te geven.
 
4. De gedraaide lus look
 
Bent u de gewone enkele knoop van uw sjaal een beetje beu? Hier hebt u een ideetje. Draai uw sjaal erg strak tot die volledig gedraaid is. Doe de gedraaide sjaal rond uw nek, knoop die vast en iedereen zal naar u kijken.
 
5. De look met sjaal aan één kant
 
Nog een stijl die ik recent zag en erg leuk vond, is de look met de sjaal aan één kant. Het is tamelijk eenvoudig, maar geeft geweldige resultaten. Wikkel uw sjaal gewoon rond uw nek, laat één uiteinde hangen en stop de andere kant ergens onder of in uit het zicht. Deze stijl past erg goed bij sjaals met prachtige prints.
 
Steek dus van wal en bereid u voor om iedereen te doen kijken naar u met deze nieuwe manieren om sjaals te knopen. Of het nu voor op kantoor is of voor een sociale bijeenkomst, denk er steeds aan dat sjaals één van de meest veelzijdige accessoires zijn die een vrouw ooit gehad heeft.
 
U kunt een sjaal op om het even welke manier dragen – knoop die rond uw schoudertas om te zorgen voor een kleurtoets, maak er een hoofddeksel of bandana van of zorg voor een kleurrijke riem voor uw jurk. Haal die sjaals dus maar uit uw kleerkast en toon uw nieuwe ik aan de wereld.
 
© Modewijzer.com
Foto: JKstock/Shutterstock