Schoonheid & Wetenschap

Slimme vrouw met lang haar
 
Eerste indrukken van schoonheid
Volgens de resultaten van een studie geleid door onderzoekers van de universiteit van Pennsylvania is er slechts een fractie van een seconde nodig om een eerste indruk te vormen.
 
Geschiedenis van parfum en geuren
De parfumgeschiedenis gaat terug naar de oudheid. De Egyptenaren gebruikten geuren als onderdeel van hun religieuze ceremonieën en geloofden dat ze konden communi- ceren met de goden via geurende rook.
 
Huidtint en leeftijd
Onderzoekers van de universiteit van Wenen en de universiteit van Göttingen ontdekten dat de huidtint een hoofdrol speelt bij het berekenen van leeftijd, waarbij makkelijk 20 jaar afgetrokken wordt van of opgeteld wordt bij iemands leeftijd.
 
Schoonheid: Het zit vanbinnen
Is schoonheid alleen maar oppervlakkig of is het de binnenkant die echt telt? Volgens onderzoekers van de universiteiten van Wisconsin-Madison en Binghamton is schoonheid veel méér dan gewoon het uiterlijk.
 
Waarom parfum zo populair werd
Dit is een vraag die vaak gesteld wordt door velen onder ons die allergisch zijn voor sterke parfumgeuren. Misschien is het zo dat het geloof dat parfum werkt als een afrodisiacum kan wedijveren met andere meer praktische redenen om deze aroma’s te gebruiken.
 
Wat is nieuw op vlak van haar en schoonheid?
Laten we het eens hebben over de innovaties en vooruitgang van de laatste tijd, met een overzicht van technologieën en producten die onlangs het daglicht zagen.