Mascara

Mascara is gewoonlijk een dikke vloeistof die aangebracht wordt met een speciaal borsteltje. De bedoeling is om de wimpers te verdikken en te definiëren, waardoor de ogen groter en opener lijken.
 
Mascara is gewoonlijk de laatste stap bij het aanbrengen van make-up. De reden daarvoor is eenvoudig. Wanneer mascara gebruikt wordt vóór andere producten, vooral dan vóór de oogschaduw, dan is het erg waarschijnlijk dat de make-up op de mascara zal vallen en zo het effect van mascara zal tenietdoen.
 
Overdag beperkt u best uw mascarakleur tot midden- en donkerbruin, afhankelijk van de kleur van uw haar en uw wenkbrauwen. Zo bekomt een zachte, natuurlijke look.
 
’s Avonds mag uw mascara donkerder zijn – zacht zwart of gitzwart – om in evenwicht te zijn met de donkere, rijke kleuren van uw avondmake-up. Er bestaan zelfs gekleurde mascara’s voor feestelijke gelegenheden om zo een gedurfde look te creëren.
 
U moet mascara voorzichtig aanbrengen en vaak vervangen (minstens om de drie à zes maanden) omdat die vol bacteriën kan raken en zo voor infecties kan zorgen. Deel uw mascara nooit met iemand anders en gebruik zelf ook nooit de mascara van een vriendin.
 
©Modewijzer.com