Moisturizer

De eerste stap bij het aanbrengen van make-up zou moeten een moisturizer zijn. Moisturizen (bevochtigen) is ervoor zorgen dat uw huid haar vochtgehalte behoudt. Deze stap is vooral belangrijk voor vrouwen met droge huid of voor diegenen die veel tijd doorbrengen in strenge weersomstandigheden.
 
Sommige vrouwen die een goede huid hebben en die niet veel dekking nodig hebben om hun huidtint egaal te maken (en ook die vrouwen die een lichte make-up verkiezen), gebruiken vaak een gekleurde moisturizer in plaats van een gewone moisturizer met daarna een foundation.
 
De gekleurde moisturizer zou moeten in een tint zijn die zich onzichtbaar vermengt met de natuurlijke huidtint. Bij het aanbrengen mag u geen afscheidingslijn opmerken.
 
Iedere vrouw zou een moisturizer moeten gebruiken met minstens SPF 15 (zonnefactor 15) om het gezicht te beschermen tegen zonnebeschadiging. Vrouwen met lichte huid of vrouwen die gevoelig zijn aan de zon omwille van bijvoorbeeld bepaalde medicatie, zouden moeten een moisturizer met SPF 30 of méér gebruiken.
 
Nadat u de moisturizer hebt aangebracht, moet u uw gezicht de tijd geven om toe te laten dat het product geabsorbeerd wordt voordat u bijkomende make-up aanbrengt.
 
©Modewijzer.com