Foundation

Hoe foundation aanbrengen
 
Een foundation of een fond de teint is een doorzichtige vloeibare make-up of natte poedermake-up die dient om de huidtint egaal te maken en het uiterlijk van de huid glad en helder te maken.
 
Foundation wordt meestal aangebracht met een cosmetisch sponsje, waarbij in een vloeiende beweging geklopt wordt voor een matte afwerking. De reden waarom men gaat zachtjes tikken is tweevoudig. Zo beperkt u ten eerste het risico dat u concealer afwrijft. En zo hebt u ten tweede ook mr controle over de hoeveelheid fond de teint die u aanbrengt.
 
Sommige vrouwen plaatsen liever her en der op hun gezicht hoopjes foundation en verspreiden die dan met de vingertoppen. Dit kan leiden tot ongelijke aanbrenging en een afscheidingslijn of draaipatronen op het gezicht. Dit kan dan alleen gedekt worden door nog mr make-up aan te brengen.
 
Uw foundation zou zo dicht mogelijk moeten aanleunen bij uw natuurlijke huidtint. Onmiddellijk na het aanbrengen, zou uw fond de teint niet meer zichtbaar mogen zijn. Kunt u nog zien waar de foundation aangebracht werd, dan is die ofwel t licht ofwel t donker voor uw huidtint. Laat uw foundation wat intrekken vr u verder gaat met het maquilleren.
 
Om de zes maanden moet u het product vervangen.
 
Weetje: Lang vr het bestaan van foundation hadden vrouwen de gewoonte om poeder te gebruiken om de huidtint te verzachten en de illusie te scheppen van een egale huid. Dit kwam het meest voor in tijdperken waarin een bleke huid in de mode was.
 
©Modewijzer.com