Eyeliner

Hoe eyeliner aanbrengen
 
De eyeliner is gewoonlijk een vloeibare of harsachtige stick die gebruikt wordt om de vorm van de ogen te accentueren en hen méér te doen uitkomen. De eyeliner kan aangebracht worden in een dunne lijn (vandaar de naam “liner”) ofwel boven ofwel onder de wimpers langs de rand van de oogleden.
 
Voor overdag is uw eyeliner best licht- of middenbruin, afhankelijk van uw haar- en oogkleur. Het is bovendien vaak niet nodig om eyeliner aan te brengen zowel op het bovenste als op het onderste lid. Gewoonlijk is het bovenste lid al voldoende.
 
Voor ’s avonds is eyeliner erg geschikt en kan die aangebracht worden op zowel het bovenste als het onderste ooglid. Hebt u speciaal zware en dikke wimpers, breng dan de eyeliner aan van halfweg het ooglid tot de buitenste hoek van het oog. Zo ziet u er niet uit als een wasbeer na het aanbrengen van mascara.
 
Omdat eyeliner dicht tegen het oog gebruikt wordt, moet u die vaak gaan vervangen ( minstens om de drie tot zes maanden) om ooginfecties te vermijden. Deel uw eyeliner nooit met iemand anders.
 
©Modewijzer.com