Lipliner – Lippenstift - Lipgloss

Hoe lipliner, lippenstift en lipgloss aanbrengen
 
Lippenkleur komt meestal voor als stick of vloeistof. Er bestaan een aantal basisproducten voor de lippen die moeten vermeld worden: lipliner, lippenstift en lipgloss.
 
Lipliner is ideaal voor vrouwen die een probleem hebben met weinig gedefinieerde lipomtrekken of die vinden dat lippenstift alléén gaat uitlopen over de rand van de lippen. De liner geeft een randje aan de lippen en moet één tint donkerder zijn dan de lippenstift.
 
Lippenstift wordt gebruikt om kleur te geven aan de lippen, waardoor zowel de vorm van de lippen als de mond de aandacht krijgen. De meeste lipsticks hebben tegenwoordig vochtinbrengende bestanddelen om de lippen zacht en soepel te houden.
 
Lipgloss is meestal een heldere of licht gekleurde vloeibare laag die bedoeld is om de lippen te doen glanzen en een vochtig uitzicht te geven. In sommige gevallen kan gekleurde lipgloss op zichzelf gebruikt worden.
 
(Noot: Het gebruik van artificiële lippenkleur heeft dezelfde fysiologische oorsprong als het gebruik van oogschaduw. Door de seksuele prikkeling krijgen niet alleen de ogen schaduw, maar worden ook de lippen donkerder. Lippenstift dient om dit effect na te bootsen.)
 
Voor overdag moet de kleur van de lippen zacht en onopvallend zijn. U kunt eveneens lipgloss met een klein beetje glanzend effect en een satijnen finish gebruiken in plaats van de wet look. Zachtroze en pasteltinten zijn perfect voor overdag en bezorgen u een natuurlijke look.
 
Voor ’s avonds is het OK om donkerder tinten te gebruiken met hoge glans. Uw lippen vallen méér op en dit past bij de andere avondmake-up.
 
Minstens om de zes maanden moet u de producten voor uw lippen wisselen.
 
(Weetje: Voordat er sprake was van lippenstift, deden vrouwen het sap van donkere bessen op hun lippen om die een dieprijke kleur te geven.)
 
©Modewijzer.com