Kleur en zijn Invloed (2)

Verschillende bij elkaar passende kleuren
 
Vorige pagina
 
Groen helpt om de circulatie te regelen. Het is de kleur van het hart, zowel fysiek als emotioneel. Groen helpt om het hart te openen zodat we méér begripvol kunnen zijn tegenover de mensen rondom ons. Het is vaak een kleur waar we naar grijpen bij emotionele stress, omdat groen zorgt voor relaxatie en kalmte en de emoties verzacht.
 
Blauw licht heeft reeds aangetoond dat het bloeddruk verlagend werkt, het is een kleur die ontstekingsremmend werkt en pijnstillende eigenschappen heeft. Blauw is héél kalmerend en afkoelend en wordt geassocieerd met een hoger deel van het brein. Blauw zorgt voor mentale controle, helder denken en bevordert de creatieve geest. Zéér donkere tinten blauw helpen ons om aansluiting te vinden bij onze intuïtieve en vrouwelijke kant.
 
Paarse en violette tinten worden ook geassocieerd met een hoger deel van het brein en zetten aan tot intuïtie en gevoelens van grotere fysieke verbondenheid. Deze kleuren worden vaak gedragen als psychische bescherming. Deze tinten zijn verbonden met véél van je hogere gevoelens zoals sensitiviteit, spiritualiteit, medelijden en hogere idealen. Net zoals blauw stimuleren deze kleuren creativiteit en inspiratie. Ze hebben een zuiverend, antiseptisch effect en zijn fysiek verkoelend.
 
Wit is de kleur van zuiverheid, bescherming en vrede. Deze kleur heeft een reinigend effect op de emoties en de geest. Het kan ruimte tot denken creëren, maar té veel wit is té afkoelend en isolerend.
 
Zwart wordt geassocieerd met de vrouwelijke natuur van zaken, het is zowel troostend als beschermend. Het hult de drager in een waas van geheimzinnigheid. Het té veel dragen van zwart kan té gereserveerd en remmend werken. Vermeng zwart met andere kleuren!
 
Goud, net zoals geel, wekt energie op, is mentaal stimulerend en wordt geassocieerd met kracht en overvloed. Het is verbonden met hogere principes, wijsheid en begrip.
 
Bruin is een stabiel makend kleur, dat je helpt om verbonden te zijn met de aarde. Het helpt om méér voedend en ondersteunend te zijn. Té veel bruin echter kan je gevoelens van zelfwaardering doen afnemen. Vermeng bruin met andere kleuren!
 
Kleur en Kledij: Anderen Beïnvloeden
 
Als je die rode das combineert met je zwart zakenpak om je vertrouwen aan te scherpen voor dé grote presentatie, dan zal je niet de beste indruk maken als rood niet een kleur is die bij jou past. Nét zo belangrijk als welke voordelen een bepaalde kleur jou geeft als drager, is hoe je kijkt naar diegenen die jou in dat kleur zien.
 
We hebben het vroeger reeds gehad over kleurtypes en zelfs diegenen onder jullie die niet vertrouwd zijn met het nieuwe systeem van kleurtypes – waarbij Zilver en Goud gebruikt wordt – zullen zich wellicht het oudere systeem van “Seizoens” types nog herinneren. Bepalen wat voor “seizoen” iemand was, leek in veel gevallen zéér moeilijk te zijn en mensen werden vaak onterecht ingedeeld bij één of ander type.
 
De Goud- en Zilvermethode is véél eenvoudiger en blijkt veel nauwkeuriger te werken. Het procédé is simpel. Neem een gouden en een zilveren juweel, bij voorkeur van hetzelfde type (halskettingen, oorringen, enz.) en plaats beide tegen je huid (of doe ze aan indien je kan). Het metaal dat het meest “uitspringt” is jouw type.
 
Hier heb je een aantal snelle kleurrichtlijnen voor de verschillende metaaltypes:
 
Volgende pagina