Kleur en zijn Invloed (3)

Mooie kleuren om te combineren
 
Vorige pagina
 
Goudtypes staan het best met warme kleuren zoals rood, oranje en geel en gaan gewoonlijk beter gekleed in krachtige en vibrerende of diepe en rijke kleuren.
 
Zilvertypes staan beter met koudere kleuren zoals blauw, groen en paars en gaan gewoonlijk beter gekleed in gedempte en zachte of bleke en ijzige kleuren.
 
Om te kunnen genieten van de voordelen van bovenstaande kleuren, zou je er moeten zeker van zijn dat je een kleur kiest die jou niet alleen het gewilde voordeel biedt, maar die jou ook flatteert.
 
Terwijl de kleurtypes specifiek zijn in de kleuren die het best passen, moet je je bewust zijn dat haast élke kleur een warme en koele tint of toon beschikbaar heeft. Een voorbeeld: “brandweerrood” zou een ideale kleurkeuze zijn voor een goudtype, “Chinees rood” echter bevat heel wat blauwe ondertonen en zou een goede keuze zijn voor een zilvertype. De mééste van deze overlappende schakeringen komen voor bij het rood-blauwe einde van het spectrum, aangezien rood en blauw respectievelijk de warmste en koelste kleuren zijn.
 
Zo, gegeven de informatie die we hebben i.v.m. de effecten van kleuren en de noodzaak om kleuren te kiezen die ons kleurtype zullen flatteren, laten we het nu eens hebben over enkele houdingen die we willen bekomen en enkele kleurideeën gebaseerd op een type om die te bereiken:
 
“Ik wil er krachtig en vól zelfvertrouwen uitzien”: Probeer kardinaalrood als je een goudtype bent en roze als je een zilvertype bent.
 
“Ik wil er kalm en zelfbeheerst uitzien”: Als je een goudtype bent, probeer dan olijfgroen. Als zilvertype neem je beter jagersgroen.
 
“Ik wil naar voor treden als een energiek iemand”: Probeer als goudtype oranje, als zilvertype lichtgeel.
 
“Ik wil er professioneel en zakelijk uitzien”: Als goudtype neem je koningsblauw, als zilvertype marineblauw.
 
“Ik wil intuïtief en opvoedend lijken”: Als je een goudtype bent, probeer dan gedempt paars. Als zilvertype probeer je beter.
 
“Ik wil jong en onschuldig lijken”: Probeer roze wanneer je een goudtype bent en lila als zilvertype.
 
“Ik wil voor de dag komen als iemand die troostend en naturel is “:
Als je een goudtype bent, probeer dan chocoladebruin>. Voor de zilvertypes is geelbruinbeter.
 
Hopelijk begrijp je wat ik hier probeer aan te tonen. Indien dit niet het geval is, dan zal je duidelijker de verschillen in de nuances van een bepaalde kleur en hun al dan niet geschikt zijn voor jouw kleurtype zien eens je begint te werken met de kleuren uit je eigen garderobe. Eén zaak die je duidelijk kunt zien is dat de kleurkeuzes voor het goud- en zilvertype verenigd kunnen worden en er samen goed zullen uitzien.
 
Dus, wanneer je de eerstvolgende keer een outfit wil samenstellen om indruk te maken, neem dan de nodige tijd om na te denken over het imago dat je wil bereiken en kies in overeenstemming daarmee. De juiste kleuren in de juiste tinten kunnen jou dat “tikkeltje méér” geven dat alles kan doen slagen.
 
©Modewijzer.com