Kleurenanalyse - Kleurtypes

Dames van verschillende kleurentypes
 
U hebt het ongetwijfeld al wel eens meegemaakt: in de etalage ziet een outfit er geweldig uit op de paspop en wanneer u uit het pashokje komt en in de spiegel kijkt, lijkt diezelfde outfit nergens op. Eénzelfde kledingstuk heeft namelijk niet bij iedereen hetzelfde effect en dit heeft niets te maken met uw figuur, wel met uw kleurentype.
 
Het is daarom heel interessant om een kleurenanalyse te laten maken, liefst door een kleurconsulent(e). Zo’n sessie hoeft slechts éénmalig plaats te vinden. Het geld dat u daaraan besteedt verdient u al snel terug, want u koopt voortaan alleen nog kledij in de bij u passende kleuren.
 
Er blijven in uw kast dan ook geen “verkeerde” aankopen meer hangen. En bovendien spaart u ook tijd uit, want u hoeft alleen nog oog te hebben voor de kleuren die op uw kleurenkaart vermeld staan. Zeker doen dus.
 
Hoe gebeurt zo’n kleurenanalyse nu? Er zijn onderling wel wat kleine verschillen, sommigen hebben het over goudtypes en zilvertypes, anderen over warme en koele types, nog anderen spreken dan weer over lentetypes, zomertypes, herfsttypes en wintertypes met soms nog verdere onderverdelingen. Maar alles draait uiteindelijk om hetzelfde, welke naam het kind ook krijgt.
 
Alle verschillen hebben te maken met 3 factoren: uw (ongebruinde) huidskleur, uw (natuurlijke) haarkleur en de kleur van uw ogen. De seizoenstypes hebben helemaal niets te maken met uw geboortedatum: u kunt bijvoorbeeld in december geboren zijn, maar wat kleuren betreft een zomertype zijn.
 
Alles begint met het bepalen of u beter staat met warme of met koele tinten. Daarvoor wordt een gouden of zilveren sjaal of doek om de hals gelegd (u merkt het verschil ook op met gouden of zilveren juwelen). Bij de juiste kleuren krijgt u een frisse uitstraling: uw gezicht fleurt op.
 
Vrouwen van verschillende kleurtypes
 
Eens duidelijk is of u een goudtype bent (warme kleuren) of eerder een zilvertype (koele kleuren), wordt uw persoonlijk kleurenpalet opgemaakt. De kleurenanalist(e) gebruikt daarvoor drapeersjaals in heel veel kleuren die om uw hals worden gelegd. Zo stelt hij of zij vast of u een lente- of herfsttype bent (warme kleuren) of eerder een zomer- of wintertype (koele kleuren). Bij de lente horen warme, heldere kleuren en bij de herfst warme, gouden tinten. Bij de zomer vinden we koele, gedempte kleuren en bij de winter koele, heldere kleuren.
 
Op het einde van de analyse krijgt u een kleurenwaaier die precies op u afgestemd is mee naar huis. Die kan u dan meenemen wanneer u gaat winkelen.
 
Méér weten? Klik op het type van uw keuze en bekijk het profiel van teint, haar en ogen en alle details over de passende kleuren. Ontdek eveneens welke beroemdheden tot dit type behoren.
 
© Modewijzer.com
Foto's: Roman Samborskyi/Shutterstock