Erg kort kapsel met vloeiende rondingen


Hier nog een fotoshoot met lokken als kunstwerk. Deze variant van de erg gegeerde pixie snit draait helemaal om perfect evenwicht van het verbinden van hoeken en vloeiende rondingen op zon manier dat het lijkt alsof alles op het hoofd van het model getekend werd door de hand van een lichtjes koortsachtige, maar toch virtuoze artiest.
 
Het lagere deel van het kapsel is het kortst en het donkerst van kleur. Het middenbruin heeft een mahonie ondertoon, wat goed samengaat met de intens roze/beige bovenste trede haar die loopt van half in het midden tot de zijdelingse scheiding. De tegenovergestelde kant van de scheiding van het model is in een lichtere, meer parelachtig beige kleur.
 
De speelse en briljante manier waarop de staaltjes bij elkaar passende kleurtonen gecombineerd zijn, zorgt er echt voor dat deze asymmetrische pixie snit een klasse op zichzelf vormt. Let erop hoe de roze/beige en parelachtige beige kleuren de lichte teint en lichte ogen van het model aanvullen.
 
De korte gewichtslijn van de snit zet het oog er eveneens toe aan om de prachtige kaaklijn en haast marmerachtige neklijn van het model te volgen. Bemerk de stevige en steile lijn boven haar oor, die het medium mahoniebruin en de licht roze/beige treden in deze snit scheiden. Het indrukwekkende verschil in kleurdiepte is zelfs nog meer bijzonder gemaakt door het feit dat de ondertonen van het mahonie en het roze/beige in verrassend goede harmonie zijn.
 
Het onderhoud van dit erg korte kapsel zal hoog en vaak zijn, want de gehoekte en ingesloten hoeken zullen behouden moeten blijven, net als de verschillende kleurzones. Uitgroei zal er bij dit kapsel verschrikkelijk en onverzorgd uitzien. Wees dus voorbereid dat je op heel veel bekijks zult kunnen rekenen, maar ook dat je vaak naar het kapsalon zult moeten.
 
En kies opnieuw goed je kapper. Dit soort haarkunst wordt best uitgevoerd door een echt artistieke en erg ervaren kapper. De kapper zal een meester moeten zijn zowel in het knippen als in het verven. Heel wat chique kapsalons laten hun klanten roteren tussen hun meester-coloristen en hun meester-kappers met kniptalent. Zo is de klant er zeker van dat er perfecte service en eindresultaten zijn.
 
Foto: Schwarzkopf
 
Terug naar fotogalerij