Geschoren haarlijn


Hier hebben we erg kort haar langs de zijkanten en achterkant, terwijl het haar bovenaan het hoofd tamelijk lang is. De onderbroken lijnen van dit erg korte kapsel zorgen voor een haast tweeslachtige look, die zowel door een man als door een vrouw zou kunnen gedragen worden. Hoewel het kapsel hier door een vrouw gedragen wordt, straalt het een subtiel gevoel van mannelijkheid en sterkte uit.
 
De oren en nek zijn volledig bloot, want het haar is geschoren langs de haarlijn en achterkant en zijkanten van het hoofd van het model. Bemerk dat deze korte lijnen het silhouet van het gezicht, vooral vanaf de zijkant, blootleggen en versterken. Heb je dus gebreken in je silhouet (zoals een zwakke kin, grote neus enz…) dan zullen die nog meer opvallen wanneer je haar in dit kapsel geknipt is. Maar ook dan is dit misschien net het punt.
 
Let op de zwakke kin, afgeronde jukbeenderen en opvallende neus van het model, die natuurlijk in een scherper licht staan met dit kapsel. Deze kenmerken hebben het sterke potentieel om onaantrekkelijk te zijn, maar omdat het kapsel zelf enigszins buiten proportie is maar het gevoel van kracht, sterkte en karakter uitstraalt, past dit verbazingwekkend goed samen. Dit is het soort kapsel, gezicht dat je niet snel zult vergeten.
 
Ook de hier gebruikte kleur is behoorlijk geniaal. De eenvoudige, donkerbruine kleur gebruikt in de korte onderste helft van het kapsel is perfect, want ze vergroot het onderscheid tussen de lijnen en rondingen langs de haarlijn in sterk contrast met de lichte huidskleur van het model. Het koperkleurige haar aan de bovenkant van het hoofd creëert een illusie van licht en opheldering, wat zorgt voor de perfecte achtergrond voor dit kapsel en verhindert dat het overdreven aseksueel zou worden. Deze kleurenmix zal voor haast iedereen goed werken, want de donkerbruine en koperen kleur passen zo goed als bij elke teint. Deze kleurencombinatie zal donkerdere huidskleuren warmer maken en verdiepen, terwijl de tinten afsteken tegenover lichtere huidskleuren.
 
Dit kapsel moet tamelijk vaak onderhouden worden, want de zijkanten en achterkant moeten erg kort gehouden worden en de bovenste helft mag niet té lang worden want anders valt het haar te plat.
 
Foto: Nikita Hair
 
Terug naar fotogalerij