Oogschaduw voor groene ogen

Verschillende kleuren oogschaduw
 
Vraag: Ik heb groene ogen en ik weet niet welke kleur van oogschaduw ik moet gebruiken om mijn ogen te doen uitkomen. Hebt u advies voor mij?
 
Antwoord: Grappig genoeg was ik net dit onderwerp aan het bespreken met een andere bezoeker van deze site. Deze dame vroeg wat ze moest doen om haar bruine ogen te doen uitkomen. Ik zei haar dat het belangrijk is om te weten dat u een kleur van oogschaduw moet gebruiken die contrasteert met uw oogkleur. Deze contrasterende kleuren – ook complementaire kleuren genoemd – staan tegenover elkaar op het kleurwiel.
 
In het geval van groene ogen, moet u een oogschaduw kiezen die overwegend een rode toon heeft. Het hoeft daarom niet te gaan over veel oogschaduw – in veel gevallen is gewoon een randje op de oogleden rond de wimpers al voldoende. Als complementaire kleuren doen rood en groen elkaar méér uitkomen wanneer ze naast elkaar geplaatst zijn. De rest van de oogzone kan met neutrale tinten gekleurd worden, zo zacht of zo heftig als nodig voor de gelegenheid.
 
Het principe van het gebruik van rood en groen samen werkt op dezelfde manier voor andere oogkleuren. Blauwe ogen vragen oranje tinten oogschaduw en paarse ogen vragen gouden/geelkleurige oogschaduw. De “overblijvende” kleuren van ogen – hazelaar en grijs – zijn speciale gevallen en veranderen vaak in een andere kleur afhankelijk van de gebruikte oogschaduw.
 
Iemand met hazelaarogen die blauwe of gele/gouden oogschaduw gebruikt, zal vaststellen dat zijn ogen er meer groen van tint uitzien, terwijl iemand met grijze ogen zijn ogen zal zien veranderen in de kleur van de gebruikte oogschaduw.
 
© Modewijzer.com
Foto: Nixx Photography/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden