Oogkleuren doen uitkomen

Vrouw met mooie bruine ogen
 
Vraag: Een mailtje uit België. Ik heb bruine ogen, maar ze zijn niet echt betoverend. Hoe kan ik mijn ogen een beetje charme geven – met welke kleuren?
 
Antwoord: Geloof het of niet, maar de beste manier om de kleur van bruine ogen te accentueren is het gebruik van een lichte, koele kleur van oogschaduw – zoals lichtgroen, aqua of lichtblauw, allemaal in een ijskoele tint. De truc is om een kleur te gebruiken die contrasteert met uw oogkleur.
 
Met ogen die diepere bruine tinten hebben (zoals de kleur van donkere chocolade), krijgt u door het gebruik van lichte pastelkleuren uit de familie van blauw en groen een rijker en dieper bruin.
 
Voor lichtere bruintinten (zoals de kleur van melkchocolade) zullen aquatinten een zekere warmte en rijkheid aan de oogkleur geven.
 
Voor de lichtste tinten bruin – mensen met amber- en goudkleurige ogen – gebruikt u best een paarse oogschaduw; daardoor bekomt u glinstering en gloed in de ogen.
 
Met andere oogkleuren gebruikt u gewoonweg het kleurenwiel om de contrasterende kleur te vinden en brengt u oogschaduw aan in die tint. Voor blauwe ogen bijvoorbeeld, gebruikt u oranje oogschaduw; voor groene ogen is een rode tint aan te raden en voor paarse ogen een gouden of gele tint om de kleur van de ogen te benadrukken.
 
De contraterende kleuren zullen ervoor zorgen dat de oogkleur intenser en krachtiger oogt.
 
© Modewijzer.com
Foto: Prostock-studio/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden