Manicure en nagelverzorging (3)

Verschillende vormen voor vingernagels
 
Vorige pagina
 
Het polijsten duurt langer met de stick dan met de buffer en crème methode, maar het voordeel is dat u de stick om het even waar kunt gebruiken. Indien correct uitgevoerd, zullen beiden de nagels een glanzende finish bezorgen die lang zal blijven.
 
Heldere nagellak (basislaag, deklaag), gekleurde nagellak: Dit zijn soorten nagelvernis die glans geven aan de nagels, eventueel samen met een modekleurtje.
 
De basismanicure:
 
Stap één: Was uw handen grondig en zorgvuldig en droog ze helemaal. Gebruik uw nagelborstel om onder de vrije rand en in de gleuven langs de zijkanten het vuil weg te doen. Uw nagels zijn een beetje poreus en zullen zachter worden wanneer ze vochtig zijn. Wanneer ze nat zijn, worden ze ook makkelijker beschadigd.
 
Stap twee: Knip uw nagels op de gewenste lengte. Dit is steeds een persoonlijke keuze, sommigen willen hun nagels langer, terwijl anderen vinden dat kortere nagels beter bij hun levensstijl aansluiten. De nagels van sommige personen zijn dunner en doorzichtiger dan die van anderen en breken nogal makkelijk af, zelfs bij een minimale lengte.
 
Zorg er steeds voor dat de nagels van alle vingers even lang zijn. Begin met het knippen van de pink en werk zo naar binnen toe. De bedoeling is uniformiteit.
 
Stap drie: Vijl de nagels om scherpe en ruwe kantjes te verwijderen. Gebruik uw nagelvijl om uw nagels in te korten en de gewenste vorm te geven. Er zijn vijf basisvormen: rond, ovaal, puntig, vierkant en een relatief nieuwe vorm: tussen vierkant en ovaal.
 
De ronde vorm volgt de gebogen lijn van de vingertop en is gewoonlijk korter in lengte. De nagel komt slechts een klein beetje tot voorbij de vingertop. Veel mannen verkiezen deze vorm voor hun nagels.
 
De ovalen vorm is langer met een afgerond uiteinde en nagelstylisten beschouwen deze vorm als de sterkste. Het kan moeilijk zijn om gelijke lengtes te behouden met deze vorm, maar wat oefening en ervaring kunnen helpen.
 
De puntige vorm loopt spits toe naar het midden van de nagel, alhoewel u zelden kunt spreken van een echte punt. Deze vorm past het best bij vrouwen met lange, slanke vingers.
 
De vierkante vorm is die waarbij de nagel geknipt wordt op een bepaalde lengte en de randen dan gevijld worden tot een steile kant. De hoeken zijn enkel gevijld tot er geen scherpe randen meer zijn om ongelukjes te vermijden. Veel mannen willen hun nagels gevijld in een korte, vierkante vorm.
 
De vorm tussen vierkant en ovaal is relatief nieuw en werd populair omdat mensen wel hielden van de look van een vierkante nagel, maar de toegevoegde structurele lengte van de ovalen nagel nodig hadden. Het is gewoon een vierkante nagel met afgeronde hoeken.
 
Stap vier: Eens uw nagels de gewenste vorm hebben, bekijkt u de nagelriemen. Als ze naar beneden groeien tot op de nagelplaat of op de nagelplaat blijven steken, dan moet u die terugduwen. Doe wat lotion op de nagelriem en masseer die in. Laat de lotion een beetje inwerken om de nagelriem te verzachten en neem dan uw nagelriemduwer of orangewood stick en wikkel het uiteinde in een watje. Wrijf zachtjes over de nagelplaat bij de basis en duw de nagelriem weg van de nagel.
 
Volgende pagina