Manicure en nagels knippen (4)

Vrouw met mooie vingernagels
 
Vorige pagina
 
Zorg ervoor dat u de overblijvende dode huid weg wrijft. Voorzichtigheid is hier het sleutelwoord; de nagelriem is steeds erg gevoelig en kan pijn doen bij beschadiging. Een licht duwtje is meestal voldoende om de nagelriem achteruit te duwen.
 
Stap vijf: Bekijk de nagelplaat. Zijn er ribbels in, dan kunt u het schuurblok gebruiken om die voorzichtig fijn te maken. Een zachte druk en kleine cirkelvormige bewegingen werken het best. Eens het oppervlak van de nagelplaat er glad uitziet en ook zo aanvoelt, bent u klaar.
 
Stap zes: Het is nu tijd om uw nagels af te werken. Sommigen willen gewoon een doorzichtige nagellak voor een nette, glanzende look. Anderen – meestal vrouwen – willen een kleurtje. Veel mannen willen zelfs geen lak en kiezen voor een nagel buffer.
 
De stappen om nagellak aan te brengen komen straks aan bod. We spreken eerst even over de nagel buffer. Doe met een watje of met het ongebruikte uiteinde van uw orangewood stick een klein beetje crème op het midden van elke nagel. De crème droogt gewoonlijk snel, dus wacht een heel klein beetje en neem uw nagel buffer om de crème over heel de nagel te wrijven en begin de nagelplaat te behandelen met lange, snelle bewegingen. De nagel warmt door deze behandeling op, dus hou uw aantal opeenvolgende bewegingen op drie of vier. Het gemakkelijkst is tellen: heen en terug, heen en terug en pauze; heen en terug, heen en terug en pauze enz…. U zult algauw resultaat merken en u kunt verdergaan tot u de gewenste glans bekomt.
 
Nu hebt u mooie handen. U zult verbaasd staan hoeveel mensen dit zullen opmerken. Hieronder vindt u een beschrijving hoe u nagellak kunt aanbrengen.
 
Aanbrengen van nagellak:
 
Hoe nagellak aanbrengen
 
Het aanbrengen van nagellak lijkt eenvoudig, maar aanbevolen wordt om goed volgende methode te volgen om de beste resultaten te bekomen en lang te kunnen genieten van uw nagellak.
 
Stap één: basislaag
 
Begin bij de pink en werk zo naar de duim toe. Doe op elke vinger een laagje basislak. Er bestaat speciale nagellak om te gebruiken als basis. De bedoeling ervan is om ongelijke plekken op het nageloppervlak in te vullen en te voorkomen dat de nagels vlekken krijgen door de latere kleurlaag. Wilt u gewoon een kleurloos laagje glans, doe dan twee basislagen op uw nagels.
 
Stap twee: gekleurde nagellak
 
Breng zorgvuldig uw gekleurde nagellak aan op de nagels van pink naar duim. Laat de eerste laag volledig drogen en doe daarna een tweede laag op de nagels om te zorgen voor gelijkmatige dekking. Gebruik een orangewood stick gedept in nagellakremover om foutjes recht te zetten.
 
Stap drie: toplaag
 
Eens uw kleurlak volledig droog is, doet u nogmaals een laagje kleurloze lak op de nagels. Opnieuw bestaat er speciale lak om te gebruiken als deklaag. De bedoeling is om de kleur af te dichten en te beschermen tegen afschilfering en krassen.
 
De afgewerkte nagels zullen er glanzend uitzien en zullen diep gekleurd zijn. Nagellak is een echt modeaccessoire. U kunt van kleur veranderen naargelang uw outfit of uw stemming. Nagellak is handig en nagels lakken gaat nogal snel.
 
© Modewijzer.com
Modelfoto's: Shutterstock