Manicure en nagelverzorging (2)

Nagelverzorging
 
Vorige pagina
 
Voor mannen en vrouwen is de basisnagelverzorging dezelfde. Hou uw nagels proper, geknipt en gevijld op een lengte en in een vorm die u comfortabel en aangenaam vindt. Voor sommige vrouwen betekent dit lange nagels die op klauwen lijken, terwijl anderen liever korte, handige nagels hebben. Mannen verkiezen dan weer gewoonlijk korte nagels, sommigen kiezen zelfs voor erg korte nagels met (bijna) geen zichtbare rand.
 
Er zijn tegenwoordig heel wat plaatsen waar u uw nagels kunt laten verzorgen. Sommige mensen (vooral mannen) schrikken bij de idee van een nagelsalon. Ik ben persoonlijk eigenlijk verbaasd dat mannenkappers nog niet begonnen zijn met manicure. Er is zeker nood aan. Het zou ook de wachttijden verminderen die vaak nog voorkomen in een mannenkapsalon.
 
Gelukkig maar hoeft u helemaal niet naar een nagelsalon om uw nagels op de gepaste manier te verzorgen. U kan de basisregeltjes ook zelf thuis uitvoeren. U hebt daarvoor slechts enkele hulpmiddeltjes nodig en de wil om iets aan de verzorging van uw nagels te doen.
 
Wat u nodig hebt:
 
Nagelschaar: Dit is het standaardgereedschap dat iedereen nodig heeft. Een nagelschaartje is relatief goedkoop. Zoek steeds naar de best mogelijke kwaliteit. Een goede nagelschaar kost minder dan € 8 en gaat een hele leven mee. Met een goed schaartje kunt u knippen zonder al te veel druk te moeten uitoefenen. Een schaar van slechte kwaliteit en een stompe schaar kunnen de nagels scheuren en kunnen leiden tot problemen (én pijn) wanneer de nagel tot in de nagelplaat scheurt.
 
Nagelvijl of schuurpapiertje: Nog iets dat goedkoop is en dat u zeker zou moeten hebben, is een nagelvijl. Die wordt gebruikt om de nagels te knippen en de gewenste vorm te geven en om de randen van de nagels glad te maken na het knippen. De nagelvijl kan uit metaal zijn en heel lang meegaan of uit plastiek met korrelstructuur; die gaat lang mee, maar niet eeuwig. Of u kunt ook stokjes met schuurpapier gebruiken. Aan elke kant van het karton is er dan een verschillende korreldikte. Deze stokjes kunnen echter slechts éénmalig gebruikt worden.
 
Nagelborstel: Dit is een kleine borstel met korte borstelhaartjes om in de groeven opzij en onder de vrije rand van de nagel te reinigen. Zo’n borstel is handig om vuil te verwijderen en ook restjes die zich in de spleetjes bij de vingertoppen bevinden.
 
Nagelriemduwer of orangewood stick en watjes met lotion: De nagelriemduwer is een metalen pennetje om zachtjes de nagelriem achter de nagelplaat te duwen. Tijdens de normale groeicyclus kan de nagelriem tot op de nagelplaat komen en een beetje vervelend worden. Veel nagelriemduwers hebben een rubberen topje om zachtjes de dode huid van de nagelriem van de nagelplaat te duwen. Orangewood sticks zijn houten stokjes die in een hoek geknipt zijn en een spitse platte rand krijgen om de nagelriem naar achter te duwen. Nagelriemduwers en orangewood sticks moet u vóór gebruik in een watje draaien en u moet vooraf een beetje lotion op de nagelriem doen om die te verzachten en de behandeling te vergemakkelijken.
 
Wat u kunt kopen:
 
Schuurblok: Dit is een rechthoekig blok dat met een laagje fijne korrel bedekt is. Zo’n blok wordt gebruikt om ribbels in de nageloppervlakte glad te maken.
 
Nagelriemolie: Dit is een licht verzachtend middel dat snel geabsorbeerd wordt en de nagelriem zacht en gezond houdt. Het voorkomt pijnlijk afbreken en opdrogen, wat soms het geval is.
 
Nagel buffer en crème of buffer stick: de nagel buffer is een langwerpig rubberen gereedschap dat bedekt is met gems en gebruikt wordt met een speciale crème die werkt als een fijne gladde pasta om de oppervlakte van de nagel te polijsten en die glanzend te maken. De meeste mannen verkiezen zo’n buffer boven doorzichtige nagellak. De buffer stick lijkt op een nagelvijl met rubberen vakjes van verschillende hardheid om het nageloppervlak glad te maken zonder toegevoegd product.
 
Volgende pagina