Sprekende ogen

Ogen
 
Hoe corrigerende make-up gebruiken voor uw ogen
 
Ik word vaak benaderd door vrouwen die willen weten hoe ze het beste kunnen maken van hun ogen en dit is terecht. De ogen zijn heel belangrijk, ze vertellen veel over onszelf. Een oud gezegde is dat “de ogen het venster tot de ziel zijn”, wat betekent dat u iemands karakter kan beoordelen door in zijn of haar ogen te kijken.
 
Er bestaan populaire liedjes over “Sad Eyes” (droevige ogen), “Lying Eyes” (ogen die liegen) en zelfs over “Bette Davis Eyes” (ogen van Bette Davis), dus ogen zijn echt wel een hoofdbestanddeel van iemands voorkomen.
 
In een poging om diegenen te helpen die een oplossing willen voor oogprobleempjes, volgen hier wat tips en trucjes.
 
De meest voorkomende problemen zijn ogen die “té smal”, “té rond”, “té breed” zijn of “té dicht bij elkaar staan” om aantrekkelijk te zijn. Er zijn gevallen waarbij de vorm of plaats van de ogen het gezicht onevenwichtig maakt, maar de meeste mensen vergroten hun foutjes uit. Denk eraan: het “foutje” valt enkel op bij u omdat u het elke dag ziet. Meestal is er geen sprake van een echt probleem.
 
De truc om deze kenmerken er op hun best te doen uitzien is het creëren van contouren en highlights om sommige zones op de voorgrond te plaatsen en die groter te doen lijken. Andere deeltjes verwijst u dan weer naar de achtergrond, waardoor ze kleiner lijken. De specifieke zones en technieken hangen af van de specifieke situatie.
 
Ogen die wijd staan
 
Ogen die wijd staan
 
Vrouwen met wijd uitstaande ogen vinden vaak dat hun gezicht té breed is en er zwaarder uitziet dan het in werkelijkheid is. Om de ogen dichter bij elkaar te doen lijken, moet u de zone tussen de ogen minimaliseren.
 
Dit doet u door een donkerder tint make-up te gebruiken om een contour te trekken rond de binnenkant van het oog. De grootte van de contour moet ongeveer de breedte van de iris zijn en maximum de helft van de gehele oogbreedte van hoek tot hoek. Door de zone tussen de ogen donkerder te maken, wekt u de indruk dat de ogen dichter bijeen staan.
 
Gebruik een medium tint oogschaduw op de oogleden en een lichte tint om een highlight te creëren op de bovenste buitenkant van de wenkbrauw. De lichtere schakering zal die plaats breder doen lijken en de ogen naar de binnenkant doen “bewegen”. Vermeng de kleuren zachtjes voor een licht, subtiel effect.
 
Ogen die dicht bij elkaar staan
 
Ogen die dicht bij elkaar staan
 
Bij ogen die dicht bij elkaar staan, moet u de illusie wekken dat er méér plaats is tussen de ogen.
 
Hiervoor brengen we een contour aan die donkerder is op de buitenkant van de ogen, in de verhoudingen zoals we hierboven deden bij de binnenkant. We combineren dit met een medium tint oogschaduw om de schaduwen te verbinden en we eindigen met een highlight op de binnenste hoeken van de wenkbrauw.
 
Zoals hierboven reeds gezegd, moet u ervoor zorgen dat de kleuren zachtjes vermengd worden om een verfijnde look te bekomen.
 
Volgende pagina