Hoe corrigerende make-up gebruiken voor uw ogen (2)

Vorige pagina
 
Ronde ogen
 
Ronde ogen
 
Ronde ogen vormen gewoonlijk geen groot probleem, behalve wanneer het individu “té alert” lijkt of wanneer de ogen té veel lijken uit te puilen. Om de ogen breder te maken, creëert u contouren zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de ogen, maar dan wel contouren die smaller zijn dan bij de bovenstaande twee categorieën.
 
Zo bekomt u een horizontale lijn en lijken de ogen breder. Combineer dit met een dunne strook medium oogschaduw die de plooi van het ooglid volgt. Bij het vermengen zorgt u voor horizontale strepen en blijft u gefocust op het creëren van breedte.
 
Wanneer u eyeliner gebruikt, trek dan een dikkere lijn bij de buiten- en binnenhoek van het oog. Zo helpt u het breedtegevoel beklemtonen.
 
Smalle ogen
 
Smalle ogen
 
Smalle ogen zijn iets moeilijker te veranderen, want we moeten de indruk wekken dat de ogen breder zijn en wijder openen. Dit is niet altijd makkelijk, maar het beste is om een lichte tint oogschaduw te gebruiken op het bovenste ooglid en die oogschaduw een beetje buiten de binnenste en buitenste hoeken door te trekken.
 
Bijkomend doet u een dunne strook lichte oogschaduw op het onderste lid net onder de wimpers.
 
Zorg er eveneens voor dat u een lichtere mascara en eyeliner gebruikt om te vermijden dat de ogen er té donker uitzien en de bedoeling zo mislukt. Sommige vrouwen kiezen voor “witte” eyeliner op de binnenkant van de wimpers om de ogen meer open te maken. U kunt echter ook een medium tint eyeliner gebruiken op de buitenkant van de wimpers en een lichte mascara om het effect van open ogen te creëren.
 
Ik raad aan om bij al voorgaande toepassingen zeker eerst de tijd te nemen om goed te oefenen. Oefening baart kunst: het vermengen van oogschaduw en het creëren van een flatterende look zal nóg zo makkelijk gaan op die manier. Probeer te oefenen op verschillende tijdstippen en bij verschillende lichtomstandigheden, zodat u een idee hebt van make-up voor overdag en ’s avonds. De twee looks zijn verschillend, maar hebben wel dezelfde bedoeling. Make-up voor overdag is gewoonlijk lichter en zachter, terwijl make-up voor ’s avonds donkerder is en rijkere kleuren gebruikt, samen met méér glans en fonkelende effecten.
 
©Modewijzer.com