Hoe modekeuzes spatadertjes kunnen voorkomen

Benen met spataders
 
Het lijkt dat de onregelmatigheden van de huid lijken voor te komen naarmate iemand ouder wordt. De huid begint de natuurlijke elasticiteit die aanwezig was wanneer die jonger was, te verliezen en er komen rimpeltjes.
 
De huid werd lang onbeschermd aan de zon blootgesteld en door het zonnen ontstaan veel pigmentvlekken. Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige onregelmatigheden zich reeds voordoen wanneer iemand nog relatief jong is.
 
Spatadertjes vormen één voorbeeld daarvan; ze komen voor bij vrouwen die nog jong zijn en een significant aantal kilo’s bijgekomen zijn in korte tijd. Terwijl gewichtstoename omwille van te veel eten een oorzaak kan zijn, merken sommige dames op dat ze spatadertjes ontwikkelen na hun zwangerschap.
 
Al het extra gewicht dat een vrouw verzamelt tijdens de zwangerschap plaatst daarna extra druk op haar benen en dat beïnvloedt dan weer de bloedsomloop. Dus zwellen de aderen om het extra bloed op te hopen en het resultaat daarvan is het ontstaan van spatadertjes. Modekeuzes echter kunnen ook een belangrijke oorzaak van spatadertjes zijn.
 
Wanneer een vrouw zich wil mooi maken voor het werk of een speciale gelegenheid, dan draagt ze vaak hoge hakken. Hoe dunner en hoger de hak, hoe meer druk er is op de benen en dit kan eveneens spatadertjes veroorzaken. Welke modekeuzes kan een vrouw dus maken om die te voorkomen? Het is gewoon een kwestie van schoenen te dragen die elegant zijn, maar eveneens genoeg steun bieden aan de voeten.
 
© Modewijzer.com
Foto: Cherries/Shutterstock