Hoe het juiste paar schoenen kiezen

Vrouw die nieuwe schoenen koopt
 
In aanmerking nemend dat we de helft van ons leven op onze voeten lopen, zijn schoenen ongelooflijk belangrijk. Ze zijn belangrijk om modebewust te blijven en essentieel voor een goed passende outfit. Maar ze zijn eveneens belangrijk om onze voeten comfortabel en gelukkig te houden. Hieronder vindt u wat tips die u kunnen helpen om comfortabele schoenen te kopen.
 
Kwaliteit is van belang
 
Wanneer het gaat om schoenen, zou kwaliteit steeds uw eerste overweging moeten zijn. Ik zou zeggen, koop het beste wat u u kunt veroorloven, want het is het waard. U zult heel wat tijd doorbrengen in die schoenen, dus moeten ze comfortabel zijn. De schoenen die u regelmatig draagt, moeten alleszins van goede kwaliteit zijn.
 
Een goedkoper paar schoenen dat u slechts zelden draagt, kan dan wel eens van mindere kwaliteit zijn, maar voor uw dagelijkse schoenen is dit eigenlijk niet toegelaten. Als u op het einde van de dag pijnlijke voeten hebt door goedkope schoenen, dan zal u wensen dat u wat méér geld uitgegeven had.
 
Koop ’s namiddags
 
Het beste tijdstip om schoenen te kopen is de namiddag. U zult natuurlijk de schoenen die u koopt eerst willen passen, niet? Maar wist u dat onze voeten meer gezwollen zijn op bepaalde momenten van de dag? Ze zijn op hun grootst in de namiddag. Zijn schoenen dus comfortabel in de namiddag, dan is dit haast steeds een zekere garantie dat ze steeds zullen comfortabel zitten.
 
De juiste maat
 
Het is niet omdat de schoenen mooi zijn, dat u uw tenen in een kleiner formaat moet wringen. Uw schoenen zouden steeds de juiste maat moeten hebben – nooit te klein en zeker ook nooit te groot. Ze zouden steeds comfortabel moeten zitten zonder te smal of te breed te zijn. Laat u niet misleiden door praatjes van verkopers zoals “u zult ze inlopen” of “schoenen zullen mettertijd rekken”.
 
Voelen de schoenen niet comfortabel aan in de winkel, dan zal dit vermoedelijk steeds zo zijn. Schoenen die niet passen, kunnen eveneens verschillende ernstige voetproblemen veroorzaken, zoals hamertenen, ingegroeide teennagels, blaren, eksterogen, eeltknobbels enz… Probeer dus altijd eerst een schoen voor de juiste maat, want maten kunnen verschillen van merk tot merk.
 
Probeer met sokken
 
Koopt u schoenen die u steeds met sokken zult dragen, vergeet dan geen sokken aan te trekken om ze te passen. In sommige winkels hebben ze probeersokken, maar ik raad dit niet aan, want het is onhygiënisch. Draag uw eigen sokken of neem ze minstens mee naar de schoenwinkel. Chuck Taylor schoenen past u bijvoorbeeld het best met een paar comfortabele sokken.
 
Ga eens wandelen ermee
 
Natuurlijk zijn ze mooi, maar bent u ook zeker dat u kunt stappen met die hoge hakken? Schoenen passen betekent niet enkel ze proberen voor de maat. U moet ook eens rondstappen in de winkel. De mooiste schoen kan oncomfortabel aanvoelen wanneer u rondwandelt. Wanneer u stapt, past de schoen zich aan, dus zult u op dat moment zeker weten of de schoen de juiste maat is en of er geen gebreken zijn.
 
Hakken
 
Koopt en draagt u regelmatig hakken, dan zult u proefondervindelijk al wel wat trucjes geleerd hebben om te weten of u een goed paar schoenen koopt. Maar is dit niet het geval, dan hebt u misschien wat bijkomende raad nodig. Probeer uw schoenen en sta op de toppen van uw tenen. Blijven uw hakken daarbij de grond raken, dan zijn ze té hoog voor u. Raken ze de grond niet, dan zijn ze goed.
 
Hebt u een zwaardere voet, kies dan niet voor stiletto’s, maar eerder voor plateauzolen of een volle hiel. Een dikkere hiel zorgt ervoor dat u niet lijkt op en neer te wippen op uw schoenen en brengt uw figuur ook in evenwicht.
 
Er is geen haast bij, dus neem uw tijd wanneer u schoenen koopt. Comfort is van belang en het zijn uw voeten die eronder zullen lijden als u het verkeerde paar schoenen koopt. Maar koopt u het juiste paar en uw voeten worden goed behandeld … dan kunt u die schoenen heel lang dragen. Kies goed en verstandig.
 
© Modewijzer.com
Foto: Lopolo/Shutterstock