De ogen accentueren (2)

Vorige pagina
 
Mascara
 
Mascara heeft een tamelijk basisdoel, maar het effect kan enorm zijn. De bedoeling van mascara is om de wimpers – de natuurlijk omlijning van de ogen – te doen uitkomen en de ogen helderder en groter te helpen maken. Mascara is vooral nuttig voor vrouwen die lichter haar hebben en daardoor ook minder zichtbare wimpers en wenkbrauwen.
 
En net als met alle schoonheidsproducten zijn er verschillende types mascara. Er zijn traditionele mascara’s die ondoorschijnend zijn en gekleurde mascara’s die de wimpers zowel kleuren als verdikken en verstevigen. Die zijn beschikbaar in verschillende kleuren van natuurlijke bruin- en zwarttinten en zelfs grijs, tot krachtige modekleuren zoals blauw, paars en wit voor exotische effecten. Er bestaan eveneens mascara’s die bedoeld zijn om voor een meer natuurlijke – minder kunstmatige – look te zorgen. Dit zijn heldere mascara’s die feitelijk stylinggel voor de wimpers zijn.
 
Het geschikte moment om mascara te gebruiken is wanneer het nodig is om de ogen groter of de wimpers zichtbaarder te maken. Mascara is perfect aanvaardbaar voor dagdagelijks gebruik, maar u moet er wel voor zorgen dat de look niet té krachtig is op kantoor. Het is een feit dat de belichting overdag niet vraagt om de zware looks van traditionele zwarte mascara. Overdag houdt u uw mascara best in de neutrale bruine kleur. De gitzwarte en krachtige exotische kleuren houdt u best voor ’s avonds.
 
Eyeliner
 
Eyeliner is vermoedelijk het meest vertrouwde cosmetische item in gebruik bij moderne vrouwen. Dit is begrijpelijk, maar aangezien veel vrouwen niet echt begrijpen hoe (en wanneer) ze eyeliner moeten gebruiken, is het belangrijk om erover te praten en hopelijk een deel van de vrees geassocieerd met dit specifieke cosmeticaproduct weg te nemen.
 
Eyeliner aanbrengen
 
De bedoeling van eyeliner is het definiëren van de ooggrenzen. De precieze plaatsing kan bepalen of de ogen er groter of kleiner uitzien. Eyeliner kan zorgen voor drama en evenwicht. Het product is echter niet geschikt voor alle gelegenheden.
 
Als algemene regel kunnen we stellen dat eyeliner enkel ’s avonds mag gebruikt worden, wanneer de cosmeticatoepassing nodig is om krachtiger te zijn door het gewoonlijk gedimde licht en wanneer esthetisch meer geweldige effecten gevraagd worden. In de gevallen waarin u echt gelooft dat u overdag definitie van uw ogen nodig hebt, is het belangrijk om neutrale kleuren en lichtere tonen te gebruiken in tegenstelling tot het traditionele zwart.
 
Eyeliner bestaat in twee versies: wasachtige potloodtypes en vloeibare types. Potloodtypes kunnen traditionele houten potloden zijn die moeten geslepen worden of soorten die kunnen “herslepen” worden met de applicator. Vloeibare eyeliner heeft gewoonlijk zijn eigen applicatorborsteltje waarmee u naar wens erg dunne lijntjes of lijntjes die krachtiger zijn kunt creëren.
 
Het basisgebruik van eyeliner volgt enkele eenvoudige regels:
 
Om de ogen te definiëren
 
Veel vrouwen hebben licht haar en daardoor ook lichte wenkbrauwen en wimpers. Deze vrouwen vinden dat hun ogen er zacht uitzien in de context van hun gezicht, vooral dan na het toepassen van lip- en wangkleur en oogschaduw. Voor deze vrouwen is het gebruik van eyeliner een fijn lijntje langs de randen van de bovenste en onderste oogleden om het oog te omlijnen.
 
Om de ogen in evenwicht te brengen
 
Een veel voorkomend gebruik van eyeliner is om de look van het oog in evenwicht te brengen wanneer de onderste wimpers dun staan. In dit geval is het correcte gebruik om een fijn lijntje langs de rand van het onderste ooglid aan te brengen zodat de onderste wimpers dikker lijken en in evenwicht zijn met de wimpers langs het bovenste ooglid.
 
Volgende pagina