Hoe er groter uitzien door uw kledij

Gestreepte blouse die je er groter doet uitzien
 
Jammer genoeg bestaan er geen tovertrucjes om u onmiddellijk groter te maken. Maar op dit vlak is mode de reddende engel. Klein zijn is niet zo’n ramp, vooral niet wanneer u mode in uw voordeel kunt gebruiken en eruitziet als een diva.
 
Kijk maar naar Sarah Jessica Parker of zelfs Mary-Kate Olsen. Ze zijn zo dwergachtig, maar zien er uiterst modieus uit en eerlijk gezegd, wanneer ik naar hen kijk, dan denk ik er eigenlijk nooit aan hoe klein ze wel zijn. Uw grootte mag dus nooit een probleem zijn en u kunt door uw manier van gekleed gaan de illusie creëren dat u groter lijkt dan u eigenlijk bent.
 
Uw kapsel
 
U weet het misschien niet, maar uw kapsel kan u groter doen lijken. Serieus, het is geen grapje! Een korter kapsel past beter voor een kleinere dame (omdat het u groter doet lijken). U moet niet alles laten afknippen, maar laat uw haar misschien best niet groeien tot op uw taille. Kapsels die tot op de schouders vallen zijn het best, omdat die uw hoofd en lichaam er niet doen uitzien als één verenigd lichaamsdeel en de nek en schouders bloot laten. Als uw lichaam dus niet onder ellenlang haar steekt, zal het er langer uitzien.
 
Strepen!
 
Dit is het langst gekende middeltje om u groter te maken, dus kent u het nog niet, leer het dan nu kennen! Verticale strepen maken u groter omdat het lijkt alsof ze uw romp verlengen. En wat cool is: de marinelook is “in”, dus u zult niet enkel groter lijken, u zult eveneens in de mode zijn! En probeer weg te blijven van geruite kledij.
 
Hakken, hakken, hakken
 
Ik ben er zeker van dat hakken uitgevonden werden omdat bepaalde vrouwen niet tevreden waren over hun gestalte. Draag dus vaak hakken en de mensen zullen vergeten dat u klein bent! Ernstig nu … als de mensen u nooit in platte schoenen zien, zullen ze nooit weten hoe klein u in het echt bent.
 
Kijk naar Victoria Beckham … kunt u zich haar voorstellen zonder hoge hakken? Het werkt bij haar wel, niet? Niemand denkt aan haar gestalte. We concentreren ons allemaal op haar mode in de plaats. En moet u toch platte schoenen dragen, draag er dan geen die echt superplat zijn. U zou er alleen maar korter uitzien dan u in het echt bent.
 
Eénkleurige kledij
 
Zwart doet u dunner lijken en ook groter, maar zwart kan eveneens vervelend zijn. Hou het dus niet bij zwart alleen. Draag in de plaats kleur, maar draag een bovenkant en een onderkant in dezelfde kleur. Omdat uw outfit er dan uitziet als één lange kleurenkolom, zorgt dit voor een verlengend effect. Donkerdere kleuren werken beslist beter om méér hoogte te creëren, maar ik laat de kleurkeuze aan u over.
 
Kledij die juist past
 
Welke taille of vorm u ook hebt – ik kan het niet genoeg zeggen – draag kleren die juist passen. Draag geen kledij die té groot of té klein of té lang of té kort is, want zo ziet u er slonzig uit en zeker niet elegant. Zijn uw kleren té wijd, dan lijkt u nog korter omdat uw lijnen dan helemaal niet zichtbaar zijn. Is uw broek té lang, dan is het net alsof u de pantalon van uw vader draagt!
 
Langere benen
 
Uw benen langer doen lijken is de beste manier om er groter uit te zien. Ik weet niet precies waarom, maar een jongensachtige driekwart broek doet korte benen er kort uitzien. Ik zeg niet dat u die moet vermijden, maar draag er bijvoorbeeld hoge hakken bij. Zo zult u er geweldig uitzien. Een broek die eindigt bij de knie of er net onder, is ideaal. Een nauwsluitende jeans is veel beter dan een jeans met wijde pijpen.
 
Vermijd een rechte snit en een jongensachtige kniebroek. Draagt u deze laatste toch, combineer die dan met hoge hakken. Vermijd ook shorts. Een broek zou zeker tot onder de knie moeten komen om uw benen langer te maken.
 
Rokken
 
Kies voor een rok die op de knie of er net onder komt. Een korter rokje kan ook nog wel. Maar vermijd een rok op enkellengte omdat u er op die manier korter uitziet!
 
Geef het een kans – dit waren enkele eenvoudige trucjes om u in enkele minuutjes groter te maken zonder echt veel te moeten doen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Nesolenaya Alexandra/Shutterstock