Hoe er goed uitzien met strepen

Blouse met strepen
 
Strepen! Ze zijn nooit of te nimmer uit de mode. Het is zoals met zwart … ’t maakt niet uit hoeveel kleuren beweren dat zij het “nieuwe zwart” zijn, zwart zal altijd zwart blijven en op de vertrouwde modelijst voorkomen.
 
Ok, soms kunt u verkeerd zitten met strepen, maar wat ik probeer te zeggen is dat ze nooit echt uit de mode zijn. Maar juist nu zijn ze eigenlijk ook heel erg modieus. Kijk maar even rond en u zult nogal wat beroemdheden opmerken met strepen in hun look.
 
Hieronder een overzicht van modefavorieten die er goed uitzien in gestreepte versie.
 
Gestreepte truien
 
Bent u al eens bij Tommy Hilfiger binnengestapt zonder strepen op te merken? Ernstig nu … gestreepte truien zullen steeds cool zijn, zowel voor heren als voor dames. Voor mij zijn strepen perfect om een casual en toch chique look te hebben. Ik zou een blauw en wit gestreepte trui dragen met een donkere gewassen jeans.
 
Om de look te vervolledigen, zou ik een paar Chucks dragen en als ik in de stemming ben ook nog een baseballpet. Bent u geen fan van Chuck Taylors, dan kunt u zelfs kiezen voor balletschoenen. Ik ving onlangs een glimp op van Cameron Diaz en ze zag er prachtig uit in haar jeans, gestreepte trui en ballerina’s. Een casual jasje zorgde voor de finishing touch.
 
Gestreepte hemden en blouses
 
Fijne strepen, krachtige strepen, veelkleurige strepen … kies maar uit. Strepen zien er geweldig uit op een gerimpeld hemd, dus ga er maar voor. Draag het hemdom te werken of met een jeansbroek voor een minder formele look. Doe een jasje over uw hemd of zelfs een vest. Gestreepte hemden zijn het van het!
 
Gestreepte topjes
 
Strepen zijn het voorrecht van ofwel T-shirts of erg formele hemden, toch? Volledig mis! Zelfs partykledij is tegenwoordig gestreept. Zag u Charlize Theron met haar prachtige zwart en wit gestreepte topje bij haar glanzende zwarte pantalon? Man, man, man … wat zag ze er goed uit. Ze vervolledigde de schitterende look met een zwart jasje en zwarte schoenen met hoge hak.
 
Gestreepte jurken
 
Gestreepte jurken kunnen tegelijkertijd sexy en speels zijn. Een enkel maar gestreepte outfit was nu niet iets waar ik direct voorstander van was Maar ik zag een glimp van Paris en Nicky Hilton en ze zagen er fantastisch uit. Ik zag ook een foto van Liz Hurley waarop ze een gestreept jurkje droeg met V-hals. Wilt u die buste en wat vet verdoezelen, dan is een verticaal gestreept jurkje met V-hals daar ideaal voor!
 
Gestreepte tassen
 
Als Posh Becks (Victoria Beckham) iets draagt, dan weet u dat het “in” is. Ze werd opgemerkt met een grote gestreepte handtas, dus weet u dat strepen voortaan niet meer enkel voor kledij gelden. Met de zomer op komst zijn de gestreepte tassen perfect voor een casual zomerse look. En natuurlijk zijn gestreepte strandtassen een must!
 
Strepen komen gewoonlijk niet voor op een lijst van zaken die u moet hebben in uw kleerkast, maar ik denk dat ze daar eigenlijk wel zouden moeten opstaan. Een goede gestreepte trui of een goed gestreept hemd kunnen echt eeuwig jeugdig zijn. Dus hebt u nog geen strepen in uw kleerkast, dan zou ik u suggereren om enkele items te kopen, net nu strepen zo in zijn.
 
© Modewijzer.com
Foto: MRProduction/Shutterstock