Het combineren van dassen (2)

Goeie combinaties van das en hemd - Kleuren
 
Vorige pagina
 
De monochromatische look (verschillende schakeringen van één kleur): Deze trend is populair geworden bij professionals en mensen die een chique look willen. Hiertoe behoren een hemd en das in dezelfde kleur, soms zelfs in dezelfde schakering. Gewoonlijk wordt het kleurverschil gecreëerd door het weefsel van de materialen van das en hemd. Zo ontstaat een geweldige look en in sommige gevallen een krachtige look die flatterend werkt en makkelijk te creëren is.
 
Traditioneel: Tot deze categorie behoren uw klassieke das in één kleur of met eenvoudige streepjes of klein dessin. Deze dassen draagt u meestal wanneer u gekleed moet zijn of bij een zakenfunctie.
 
De krachtdas: Deze dassen zijn typisch in een erg krachtige kleur – zoals rood – of in een krachtige en expressieve patroon/kleurcombinatie. De dassen krijgen de naam krachtdassen omdat ze een statement maken en gewoonlijk gedragen worden bij gelegenheden waarbij u wilt opvallen en de aandacht op uzelf wilt vestigen. Maar ook hier moeten de kleuren overeenstemmen.
 
De kunst om dassen te doen passen.
 
Wanneer u niet dat klassieke witte hemd draagt, wordt het vaak moeilijk om de juiste das te kiezen. Het hemd is nu gekleurd of heeft een tekening of een streepje. Hieronder vindt u wat eenvoudige zaken waaraan u kunt denken bij het omgaan met kleuren, patronen en strepen.
 
Dassen en hemden met monochromatische kleuren
 
Kleuren moeten elkaar aanvullen of in elkaar overgaan. De meeste gekleurde hemden zijn in één of andere pasteltint en u kunt gerust een donkerder tint van die kleur gebruiken voor de das, zoals in het geval van de monochromatische look.
 
De schakering hoeft niet identiek te zijn – u kunt een lichtblauw hemd combineren met een donkerblauwe das en omgekeerd. U kunt gerust ook andere kleuren gebruiken, afhankelijk van het gewenste effect.
 
Dassen en hemden met complimentaire kleuren
 
Bij de complementaire kleuren kiest u een kleur die aan de overzijde van het kleurwiel staat om voor contrast te zorgen. Zo ontstaan krachtige kleurresultaten. Hebt u nog steeds problemen om de juiste kleuren te combineren, denk dan aan de natuur. Als de twee tinten in de natuur naast elkaar bestaan, dan zal die combinatie ook wel werken voor uw kledij.
 
U kunt bijvoorbeeld bosgroen makkelijk combineren met lichtroze, rozenrood of zonnebloemgeel. Zoals steeds zullen zwart, wit en andere neutrale kleuren passen bij haast elke kleur uit het kleurenspectrum.
 
Gestreepte dassen combineren
 
Wees extreem voorzichtig wanneer u hemden met strepen of dessin gaat combineren met gestreepte dassen of dassen met een tekening. Moderne ontwerpers en stijlgoeroes hebben het wel over het hippe effect, maar dan moet u wel zo’n hip persoontje zijn. En bij de meeste situaties die een das vereisen, wilt u er chic uitzien en niet bangelijk. Ik raad persoonlijk aan om een gestreepte das of een das met dessin te combineren met een effen hemd.
 
En is uw hemd gestreept of vertoont het één of andere tekening, kies dan voor een effen das. U kunt zich wel baseren op de streepjes of de tekening van het hemd om de kleur van de das te kiezen. Zo bekomt u een chique look die niet vervelend werkt.
 
Met deze tips in het achterhoofd kunt u geen verkeerde keuzes maken. Denk gewoon aan de situatie waarin u de das draagt en kies kleuren die elkaar aanvullen of in elkaar overgaan en hou het geheel eenvoudig.
 
©Modewijzer.com