Oogschaduw voor formele gelegenheid

Doosje met oogschaduw
 
Vraag: Ik vroeg me af welke kleur van oogschaduw ik moet opdoen voor een formele gelegenheid. Ik heb bruine ogen en ik draag voor de gelegenheid een zwarte jurk.
 
Antwoord: Wel, make-up is een kunst die vereist dat de persoon in kwestie de huidtint, ogen en haarkleur evalueert, evenals de gewenste resultaten vooraleer de juiste kleur voor een bepaalde situatie kan gekozen worden. Ik kan echter wel wat tips geven om u te helpen.
 
Gelegenheden ’s avonds vragen gewoonlijk wel make-up tinten die krachtiger zijn. Rokerige looks en juweeltinten werken goed. Als u wat onzeker bent voor “de grote dag”, oefen dan enkele dagen op voorhand. Bekijk de huidige schoonheidsmagazines en probeer eens wat looks uit.
 
Wat het kiezen van de juiste kleur en tint oogschaduw voor uw bruine ogen betreft, moet u eraan denken dat complementaire make-up kleuren er zullen voor helpen zorgen dat uw oogkleur er het best uitziet. Voor bruine ogen is het daarom het best om te werken met blauwe of groene tinten oogschaduw.
 
De specifieke kleur hangt af van uw specifieke huidtint en oogkleur. Neem de tijd om eens wat verschillende tinten uit te proberen om te zien wat u het best staat.
 
Denk ook eens aan de andere juwelen en versieringen die u die avond zult dragen. Als u van plan bent om goudkleurige juwelen te dragen, dan zullen rijkere en diepere kleuren oogschaduw het best passen. Zilveren of witgouden juwelen vragen eerder lichtere, koelere tinten oogschaduw. (Deze beslissing wordt bepaald door het kleurtype van de persoon in kwestie – zilver of goud, vroeger zomer, herfst, winter of lente – en het bepalen van uw kleurtype kan de keuzes makkelijk maken voor u.) Hier kunt u vinden hoe u uw kleurtype bepaalt.
 
© Modewijzer.com
Foto: Enjoysun24/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden