Kleur voor een jurk

Meisje met rood haar
 
Vraag: Ik heb donkerrood//bourgogne (gekleurd) haar en een lichte huid en donkerbruine ogen. Welke kleur van jurk kan ik daarbij dragen? Help me alstublieft, want ik moet binnenkort naar een feest.
 
Antwoord: Het antwoord hangt grotendeels af van het effect dat u wilt bekomen. Over het algemeen kunt u met kleurkeuze twee richtingen uit: ofwel verzacht u een kleur ofwel gaat u die kleur beklemtonen. Een kleursuggestie voor u doen zou heel wat makkelijker zijn voor mij mocht ik in staat zijn om te weten te komen welk “kleurtype” u bent.
 
Ik kan dit echter niet en zal u dus helpen om zelf te weten te komen welk kleurtype u bent. U hebt daarvoor twee juwelen nodig – één zilveren en één gouden – van een specifiek type (armband, oorringen, halssnoer enz…). Doe het juweel om en maak een vergelijking tussen de twee metalen. Eén van de twee zou moeten méér schitteren en uitspringen ten opzichte van uw huid. Dit metaal zal uw “kleurtype” vertegenwoordigen.
 
Een kleurtype “zilver” omvat wat vroeger heette winter- of lentetype, terwijl het kleurtype “goud” vroeger door het leven ging als zomer- en herfsttype. Het zilvertype staat het best met koele kleurschakeringen – pastelroze, blauw, lila en zachte pasteltinten passen allemaal bij het zilvertype. Het goudtype staat beter met warmere kleuren – rood, oranje en aardebruin en eveneens diepe juweeltinten.
 
Nadat u deze test uitgevoerd hebt en bepaald hebt welk type u bent, kunnen we de juiste kleur voor u selecteren, gebaseerd op het effect dat u wilt bekomen. Een efficiënte manier voor een geweldige look is een kleur kiezen die contrasteert met uw haarkleur en die zal beklemtonen.
 
Als u van plan bent om voor een speciaal kapsel te kiezen, dan kan dit speciaal doeltreffend zijn. Gezien uw donkerrode haarkleur, zou ik smaragd- of jadegroen suggereren als u een goudtype bent en eendengroen of muntgroen of zeeschuimgroen als u een zilvertype bent, om dit effect te bekomen.
 
Sommige vrouwen echter kiezen voor de zachtere aanpak en willen een kleur die de haarkleur zal verzachten. In dit geval zou u moeten denken aan oranje of perziktonen als u een goudtype bent en aan lavendel of paarse tinten wanneer u een zilvertype bent. Elk van die schakeringen is slechts één stap verwijderd van rood op het kleurwiel en zal een mooie aanvulling zijn voor dat rood zonder voor zo’n enorm contrast te zorgen.
 
De actuele schakering en toon van de kleur zal afhangen van het materiaal van uw jurk en het kleurenpalet dat bij uw kleermaker in gebruik is. Maar dit zou een beginpunt moeten zijn waarvan u dan kunt beginnen zoeken. Ik wens u het allerbeste en een fantastisch feest toe.
 
© Modewijzer.com
Foto: Africa Studio/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden