Hoe kan ik grijs en bruin combineren?

Meisje met een grijze trui met wijde rolkraag
 
Vraag: Uw advies-/informatiepagina over het kleurwiel is fantastisch. Er zijn echter twee kleuren die ontbreken: grijs en bruin. Ik heb een grijze trui en ook een bruine. Welke kleuren passen daarbij? Hier zit ik vast: ik weet totaal niet welke kleuren passen bij bruine en grijze tinten.
 
Antwoord: Grijs en bruin vallen onder dezelfde categorie als zwart en wit, in die zin dat ze neutraal zijn en haast bij elke andere kleur passen. Vooral grijs is veelzijdig en kan haast met elke kleur gecombineerd worden. Denk aan grijs als “minder formeel zwart” wanneer u bedenkt waar en hoe u grijs met andere kleuren zult combineren.
 
Bruin heeft de neiging om iets kieskeuriger te zijn wanneer het gaat over kleurcombinaties. Veel hangt af van de schakering van bruin die u probeert te combineren.
 
Lichtere tinten bruin (taankleur, zandbruin enz…) gaan gewoonlijk goed samen met zachtere kleuren, terwijl rijkere schakeringen van bruin (chocoladebruin en koffietonen) het best gecombineerd worden met rijkere kleurtinten.
 
Een goede vuistregel is om uw bruin te combineren met kleuren die samen met dat bruin in de natuur voorkomen. Bijvoorbeeld: rijk vuilbruin met grasgroen en hemelsblauw of tarwegeel.
 
En alhoewel ze ook reeds gecatalogeerd zijn als neutrale kleuren, kunnen grijs en bruin gecombineerd worden met wit en zwart in talloze combinaties.
 
© Modewijzer.com
Foto: Mangostar/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden