Blauwe tinten in cosmetica

Blauwe mascara
 
Vraag: Wanneer ik naar wimper- en wenkbrauwtinten kijk, dan zie ik vaak producten in blauw of blauw/zwart. Welk effect heeft blauw eigenlijk?
 
Antwoord: Wel, met blauwe tinten in cosmeticaproducten zoals mascara en/of wimper- en wenkbrauwkleuren is het de bedoeling om een complementaire kleur voor de ogen te creŽren om hun natuurlijke kleur duidelijker te doen opvallen. Blauw wordt gebruikt om de warmte en rijkdom van bruine ogen te accentueren.
 
U ziet dat complementaire kleuren op het kleurwiel tegenover elkaar staan. Een paar voorbeelden zijn rood en groen, geel en paars en blauw en oranje. Wanneer de twee kleuren samen worden gebruikt, zorgen ze ervoor dat elke kleur apart levendiger lijkt.
 
Aangezien u bruin gewoonlijk niet aantreft op het kleurwiel als primaire of secundaire kleur, moeten we de dichtste reproductie ervan gebruiken en dat is oranje. Met blauwe cosmetica brengen we dus de oranje tonen van de bruine kleur naar boven. Dit werkt wel niet met elke schakering van bruine ogen, want sommige ogen zijn heel erg donker, maar het doet toch de meeste bruine ogen veel helderder schitteren.
 
© Modewijzer.com
Foto: LittleMiss/Shutterstock