Kort retro kapsel


Dit kort retro kapsel combineert elementen van de ôbouffantö look met zijn kruin met hoog volume met de meer moderne opzij vallende pony en netjes achter de oren gestopte zijkanten.
 
De snit is een korte gestapelde look, met de langste lagen bovenaan en bij de kruin en scherp opgeknipte zijkanten (die voldoende lengte behouden om achter het oor te stoppen). Het kapsel kan makkelijk bekomen worden door enkele rollers te gebruiken in de kruinzone (of een brede krultang) voor lift en door de rest van het haar te f÷hnen met een ronde borstel om het te richten en glad te houden.
 
De make-up hier is eveneens ge´nspireerd op de jaren 50 en 60 met de scherp omlijnde en gevormde wenkbrauwen en zwaar gemaquilleerde ogen. De bovenste wimpers zijn zwaar gekleurd en gekruld en de oogschaduw en contour zijn krachtig. Het wangenrood is bedoeld om scherpe contouren te creŰren en de lippen zijn mooi gedefinieerd. De algemene look is bewust in elkaar gezet, maar toch aantrekkelijk op de gestileerde manier van de glamourmeisjes uit de jaren 50 en 60.
 
Al deze elementen hebben als doel het accentueren van de look van deze retro jurk. De snit en het ontwerp komen recht van de klassieke televisiedames zoals Donna Reed, Barbara Billingsly en Lucille Ball. De grote verandering is dat een klassieke tv-actrice nooit zou weggekomen zijn met het doorschijnende lijfje en de biesjes met patroon op de mouwen, hals en accentlijn over de buste.
 
Foto: Fashion Stock
 
Meer kapsels