Wat is nieuw op vlak van haar en schoonheid? (2)

Vrouw met een scheermes
 
Vorige pagina
 
De meeste producten in de persoonlijke verzorgingsindustrie vallen uiteen in twee categorieën: diegene die u afwast, zoals zepen en reinigers en diegene die op uw gezicht blijven, zoals lotions. Aquea Scientific heeft een derde categorie gecreëerd: een product dat u “opwast” (wash on), een term die het bedrijf nu gebruikt voor marketingdoeleinden.
 
Kaal en mooi
 
Eén van de grootste trends de laatste jaren is het fenomeen dat mannen niet langer hun kale kop proberen te camoufleren, maar dat ze die nu willen laten glanzen. En de toename van het aantal geschoren hoofden heeft ertoe geleid dat men beseft dat er een duidelijk tekort is aan producten bestemd voor de verzorging van een kale kop.
 
Howard Brauner, oprichter van Bald Guyz, spendeerde elke dag een halfuur aan het bedekken van zijn kaal hoofd met zijn dun laagje haar. Uiteindelijk stapte hij na een ultravochtige dag in 1993 in Zuid-Florida een kapperszaak binnen en zei: “Wie hou ik hier eigenlijk voor de gek? Weg ermee, zet er maar de tondeuse in!.” En zo werd zijn levensmissie geboren.
 
De bedoeling van Brauner is om de zelfwaardering van diegenen die kaal zijn te herstellen en niet hun haar. Terwijl hij zegt dat alle reclames voor de kale man het hebben over haarherstel- en haarvervangingsmethodes, denkt Brauner dat het hoog tijd is om trots te zijn op uw kale kop en om die op een passende manier te gaan verzorgen.
 
Slangenvergif, zei u?
 
Een goed jaartje geleden haalde een Canadees bedrijf koppen door een nieuwe anti-oudersdomslijn te lanceren met als ingrediënt slangenvergif. De Louvre Collection van Euoko bevat een synthetisch tripeptideproteïne dat de activiteit van Walgerlin-1, het gifproteïne geproduceerd door de Tropidolaemus wagleri (giftige slang behorend tot de groefkopadders) imiteert. Volgens de fabrikanten is het product volledig veilig en vermindert het de omvang, diepte en aantal van de rimpels – vooral dan van de expressielijntjes – door de gezichtsspieren te doen verslappen.
 
De tripeptide wordt gemaakt met drie aminozuren in een peptideketting die zo het proteïne vormen. Deze basisstructuur is dan door een Zwitsers bedrijf gewijzigd geworden om die de eigenschappen te geven die lijken op de medische injectiemethode Botox. Euoko beweert echter dat zijn huidverzorgingslijn veiliger, makkelijker te gebruiken en uiteindelijk veel economischer is dan de populaire niet-heelkundige methode.
 
Euoko heeft het wel over “economischer”, maar de Louvre producten zijn zeker ook niet goedkoop. Botox behandelingen kosten rond de € 300 per behandeling en de effecten blijven twee tot negen maanden. De Intense Lift Concentrate kost ongeveer € 350, de Face Modelor en Perfect Shape Perfector elk zo’n € 160 en de Intensely Nourishing Lift Cream plusminus € 55. De producten bevatten ook vitamines, aminozuren, plantenextracten en ook andere voedingselementen.
 
Euoko beweert dat de producten zorgen voor een vermindering van voorhoofdsrimpels van 52 % en van kraaienpootjes van 38 % na een maand gebruik, wat maakt dat de producten zes keer méér doeltreffend zijn dan concurrerende producten. Deze beweringen zijn afkomstig van derden, namelijk van onafhankelijke klinische studies.
 
© Modewijzer.com
Foto: Shutterstock