fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Lichaamstype

Kledij en mode voor de rijpere vrouw

Elk seizoen opnieuw komen de mode- en kledingindustrie opdraven met honderden “musts” voor de komende maanden. Sommige van deze looks zijn trendy, andere zijn klassiek met een hedendaags vleugje en sommigen zijn echt tijdloos. Met weinig uitzonderingen werden ze allen ontworpen met in het achterhoofd jonge, slanke modellen. Daarom vinden de meeste vrouwen dat ze, naarmate ze verouderen, steeds minder keuze hebben in kledingstijlen.
 
foto van vrouw met rood haar Veel vrouwen nemen de verkeerde beslissingen wanneer ze willen omgaan met deze situatie. Ze willen er jong uitzien en denken dat het dragen van de laatste modetrends hen zal helpen om dit jeugdig uiterlijk te bekomen. Terwijl het belangrijk is om uw garderobe actueel te houden om jonger te lijken, begaan sommigen de vergissing van kledij te dragen die echt té jong is voor hen. De Engelsen hebben daar een uitdrukking voor: “Mutton dressed as lamb” (schaap gekleed als lam), wat zoveel betekent als een oudere dame die veruit té jong voor haar leeftijd gekleed gaat. Het resultaat is dat ze haar leeftijd gaat beklemtonen in plaats van er jonger uit te zien. Beeld u eens in dat Sharon Stone zich identiek zou kleden als Britney Spears of Jessica Simpson.
 
Midden de jaren 80 had ik op school een vriendin wiens moeder vastberaden was om er jong uit te zien. Ze kocht een afgewassen jeans en nauwe topjes en ze droeg haar haar volumineus met krachtige, blonde stroken. Zij en haar dochter – mijn vriendin dus – gingen tamelijk identiek gekleed. Ik wenste dat ik toen de moed had gehad om haar de waarheid te verklappen.
 
De waarheid is dat u uw garderobe actueel moet houden om er jong uit te zien. Materialen, kleuren, patronen en vormen zijn elk jaar weer anders. Maar uw garderobe up-to-date houden betekent niet dat u moet gaan voor de trendy of hippe looks. U moet in de plaats kiezen voor klassieke stijlen en vormen die uw figuur flatteren, maar dan wel in de actuele kleuren en stoffen. Naarmate een vrouw veroudert moet ze aandacht besteden aan deze details. Denk eraan: vintage en retro stijlen zijn enkel goed voor diegenen die jong genoeg zijn om ze nog niet gedragen te hebben toen ze voor de eerste keer in de mode waren.
 
Dat betekent niet dat u geen plezier meer kunt beleven aan uw mode. Accessoires als sjaals en juwelen maken dat u een vleugje “retro” kunt geven aan een moderne look. Het is zo dat leuke en speelse accessoires onelegante ontwerpen kunnen opfleuren, door u het imago te geven van een jeugdige houding. Beeld u in dat u uw mantelpak draagt met een halssnoer met grote parels of met grote oorringen. Denk er juist aan om niet te gaan overdrijven, want er is een kleine grens tussen een jeugdige spirit en een wanhopig vastklampen aan jeugd.
 
Nog iets wat belangrijk is om er jong uit te zien is de pasvorm. Wanneer iemand u ziet in kledij die te klein lijkt, dan is de eerste gedachte dat u iets probeert te dragen wat niet langer past. De veronderstelling is dat u nooit iets zou kopen dat niet past. Het moet zeker gepast hebben toen u het kocht (dus hebt u het al een tijdje, want het past niet langer).
 
Zelfs wanneer verondersteld wordt dat u het kledingstuk in kwestie kocht voor in de toekomst, tegen de tijd dat u wat vermagerd zou zijn, dan nog genereert u de idee dat u de hoop om te vermageren opgegeven hebt en het kledingstuk toch maar draagt. De situatie is even problematisch wanneer het gaat om te wijde kledij, want dat betekent gewichtsverlies en verzakkingen. Wat er ook gedacht wordt, gewicht en het in vorm houden van het lichaam worden verondersteld te maken te hebben met leeftijd en kledij die niet past, laat een povere indruk na en doet ouderdom vermoeden.
 
Er is nog een laatste aspect aan de manier waarop u gekleed gaat dat zowat tien jaar kan afdoen van of toevoegen aan uw uiterlijk. Maar veel vrouwen denken er haast niet aan. Ik bedoel hier ondergoed en vooral dan ondersteunend ondergoed. Tenminste de helft van alle vrouwen draagt niet de juiste bh en minder dan de helft is zich bewust van het feit dat de juiste ondersteuning kan zorgen voor een jeugdiger uitzicht. De meeste mensen weten dat vrouwen een laag met vetcellen hebben rond hun lichaam. Dit is natuurlijk en dit zorgt er grotendeels voor dat vrouwen die zachtheid en gebogen lijnen hebben die mannen zo aantrekkelijk vinden. En de borsten van een vrouw zijn gemaakt van vetweefsel dat de borstklieren omringt.
 
Volgende pagina
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer