Kledij op een passende manier dragen

Vorige pagina
 
Nog een tip om de fysiek van een zwaargebouwd persoon wat slanker te maken, is kledij in laagjes. Dit werkt het best met casual kledij. U draagt bijvoorbeeld eerst een nauw aansluitende trui als onderlaagje (in de broek gestopt) met daarboven een trui met knopen: op die manier creert u de nodige verticale lijnen om de romp uit te rekken en de persoon slanker te maken. Door een sportjas toe te voegen aan het geheel scheppen we de illusie van een lagere taille en een langere romp.
 
En van de grootste fouten gemaakt door zwaarlijvige mannen is tot slot het kopen en dragen van een broek met plooien vooraan. De achterliggende idee is om zo een smallere taille te creren, maar een broek met plooien accentueert nauwelijks de taille; hij beklemtoont wel de horizontale lijn van de taille. Kies in de plaats voor een broek zonder plooien die goed past rond het middel, om zo de verticale lijn te behouden.
 
Bekijk de tekening om een voorbeeld te hebben van de effecten van passende kledij voor de zwaargebouwde man.
 
Gespierd:
 
Mannen met een gespierd lichaamstyp
 
Veel mensen zullen denken dat gespierde mannen wel geen problemen zullen hebben om passende kledij te vinden. Vraag dit maar eens aan iemand met een spierbundel en u zult merken dat het tegenovergestelde waar is. Wel, de sleutel tot een goede pasvorm is getailleerde kledij.
 
Geklede jassen, sportjassen en de meeste truien zouden moeten getailleerd zijn zodanig dat ze de V-vorm van de gespierde romp volgen. Dit kan misschien een onnodige uitgave lijken, maar als u kijkt hoeveel inspanning het mannen kost om spieren te kweken, dan lijkt het eerder een geoorloofde kost.
 
Het verschil in resultaat is enerzijds het dragen van een goed uitziend pak en anderzijds het er goed uitzien met uw pak.
 
Slank:
 
De slanke man is de man voor wie ontwerpers hun kledij creren (wat bewezen wordt door de modellen die deze ontwerpers gebruiken), dus over het algemeen is passen geen probleem. De meeste kledingstijlen pakken, sportjassen, broeken, truien enz - zullen vallen zoals bedoeld.
 
Het meest voorkomende probleem bij slanke mannen is dat ze kleren dragen die t groot zijn. Ik besef wel dat er een huidige trend is bij veel jonge mannen om extreem wijde kledij te dragen. (Persoonlijk hoop ik dat dit een mode is die een stille dood zal sterven, want ik denk dat dit nu lang genoeg geduurd heeft.)
 
Maar dat is niet waarnaar ik verwijs. Ik heb het over de slanke man die gewoonlijk een medium maat heeft en die nu geneigd is om XL te dragen en daarbij denkt dat dat hem wat volume zal geven. Die man beseft echter niet dat dit hetzelfde is als een mumu (hawaaans kleed) op een vogelschrik plaatsen.
 
De slanke man (net zoals elke andere man trouwens) moet onthouden dat zijn kleren moeten passen om er goed uit te zien. Net zoals de zwaar gebouwde man die zijn figuur probeert te camoufleren via wijde kledij, is de slanke man met t brede trui vaak een resultaat van een pover lichaamsbeeld. We kunnen hier niets daaraan doen, maar we kunnen wl mensen aanmoedigen om eraan te denken hoe ze zichzelf passend kunnen kleden. We hopen dat ze door er beter uit te zien, positieve feedback zullen krijgen om een gezond zelfbeeld te versterken.
 
©Modewijzer.com