Kledij op een passende manier dragen

Mannen met een zwaar lichaamstype
 
De drie basislichaamstypes
 
De juiste kledij hebben voor een specifieke gelegenheid is echt slechts een deel van wat u nodig hebt om er goed uit te zien. Wanneer de kleren die u hebt niet goed passen, dan ziet u er uiteindelijk slordig en verward uit. En het probleem is even vervelend bij te grote als bij te kleine kledij.
 
En toch begrijpen de meeste mannen dit niet. Ze spenderen in de plaats hun zuurverdiende centen aan leuke, nieuwe kledij en zien eruit alsof ze tweedehandse kleren dragen.
 
Hieronder vindt u tips om er zeker van te zijn dat u een goede pasvorm en een flatterende look hebt met de kleren die u draagt. Alles hangt af van uw lichaamstype. Los van de maat zijn er drie basistypes: zwaar, gespierd en slank.
 
Zwaar:
 
Dit lichaamstype omvat die mannen die te kampen hebben met overgewicht, vooral diegenen met een zware borstkas of dikke buik. Ongelukkig genoeg denken de meeste mannen met overgewicht dat ze dit het best kunnen camoufleren door losse kledij te dragen. Niets is minder waar: losse kledij accentueert hun overgewicht nog méér. Bovendien maakt u met losse kledij vaak een slodderige indruk.
 
Natuurlijk zijn er ook die zwaarlijvige mannen die maar niet lijken te beseffen dat ze zo zwaargebouwd zijn. Deze mannen staan erop om kleren te dragen die net iets te klein zijn. En ook dit beklemtoont de omvang van iemand in plaats van die te minimaliseren.
 
De zwaargebouwde man moet beseffen dat zijn kleren wel groter in maat zullen zijn dan die van zijn slankere tegenhanger, maar dat het juist passen nog steeds het belangrijkste is. De maat van pakken en aparte blazers moet bepaald worden via de borstomtrek of de tailleomtrek. Zo zullen deze jassen een perfecte pasvorm hebben. De jassen zouden ook een klein beetje langer moeten zijn op de romp dan bij de man met een gemiddelde maat. Zo creëert u verticale lijnen en een afslankend effect.
 
Geklede hemden en casual hemden vertonen vaak een specifiek probleem. Ze moeten natuurlijk steeds gemakkelijk kunnen dichtgeknoopt worden op de taille. De zwaarlijvige man vindt echter vaak dat hij een hemd moet kopen (waarvan de maat gewoonlijk bepaald wordt door de nekomtrek) dat nogal ruim zit bij de taille om goed rond de hals te passen. Zo’n hemd zou eigenlijk naar een retoucheuse moeten en aangepast moeten worden in de taille. Gebeurt dit niet, dan ziet het hemd er opgeblazen uit bij de taille en dat maakt de persoon in kwestie alleen maar dikker.
 
Voor casual gebreide pullovers (polo’s, jersey truien enz…) moet u maken dat het kledingstuk effen over de taille valt zonder het materiaal onder spanning te zetten of uit te rekken. Anders zal de trui er algauw armzalig gaan uitzien.
 
Volgende pagina