Méér over de huid: dingen om te onthouden (2)

Vrouw met een gezonde huid
 
Vorige pagina
 
De zaken die we doen
 
Er zijn veel zaken die we misschien doen met onze huid en die voor problemen of irritatie kunnen zorgen. Hieronder enkele tips die onze huid gelukkiger zullen maken.
 
Puistjes – Wanneer we puistjes krijgen, dan is het eerste wat we willen doen vaak om die uit te duwen. Probeer hieraan te weerstaan. Zoals u misschien al hebt ervaren, krijgt u door het uitduwen een rode vlek die er vaak slechter uitziet dan het puistje zelf. De beste oplossing voor mee-eters is een plaatselijke behandeling met benzoilperoxide, salicylzuur of hydrocortisone (helpt het zwellen en de irritatie te verminderen).
 
Wilt u een puistje verbergen, dan bestaan er veel plaatselijke zalfjes die gekleurd zijn en die zowel genezend als dekkend werken. U kunt eveneens een concealer en foundation gebruiken om de puistjes te verbergen. Let er wel op dat uw make-up niet-comedogeen is om verdere mee-eters te voorkomen.
 
Haartjes uittrekken met een pincet – We hebben allemaal wel haartjes op ongewenste plaatsen. (En voor de jongeren onder u die denken “Ik niet”, wel, wacht maar af.) Wanneer we deze haartjes met een pincet gaan uittrekken, dan is de huid achteraf vaak rood en geïrriteerd, vooral wanneer het gaat over plaatsen zoals wenkbrauwen. De oplossing hiervoor is om de haartjes uit te trekken na het douchen. Dan is de huid ontspannen, zijn de poriën open en is het haar zo zacht mogelijk. Of u legt een hete doek over de plaats vooraleer u begint, als u dit makkelijker vindt tenminste.
 
Gebruik achteraf een milde hydrocortisone crème om eventuele roodheid en irritatie te verminderen. Bovenstaande tips zullen misschien niet zorgen voor een pijnloos gevoel, maar ze zullen de zaken wel makkelijker maken.
 
Cosmetica – We werden allemaal al wel eens gewaarschuwd dat we onze cosmetica niet te lang mogen houden. De producten kunnen bederven en vaak zijn ze een broeihaard voor bacteriën. Er bestaan veel uiteenlopende meningen over hoelang u een product kunt gebruiken. Het meest recente advies is het volgende:
 
• Mascara moet u minstens om de 3 à 4 maanden vervangen. En deel uw mascara nooit met iemand anders. Zo kunt u een ooginfectie oplopen.
 
• Foundation mag u slechts een jaar houden. Foundations op oliebasis kunnen een paar maanden langer meegaan, maar hou alles goed in de gaten. Ontdekt u huidproblemen die met uw fond de teint zouden te maken kunnen hebben, vervang die dan onmiddellijk.
 
• Lipliners en lippenstiften mag u 2 jaar houden. Laat ook die producten door niemand anders gebruiken. U zou kunnen bacteriën en ziektekiemen overbrengen.
 
• Reinig uw make-upborstels minstens om de drie maanden met antibacterieel product. Vindt u dit vervelend, koop er dan gewoon nieuwe.
 
Roken – Als u nóg een reden zoekt om te stoppen met roken – naast de risico’s op kanker, emfyseem en hartaanval – bedenk dan dat het roken van sigaretten vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt. U krijgt er méér lijntjes en rimpels en een gele huid door. Bovendien verhindert roken de transfer van zuurstof naar de huid, wat ervoor zorgt dat uw huid er dof uitziet.
 
Door deze eenvoudige tips te volgen zult u ontdekken dat uw huid gezonder blijft en u er beter uitziet, welk seizoen het ook is. Het is belangrijk om te onthouden dat u met huidverzorging niet alleen moet reageren, maar soms ook moet voorkomen. Denk dus vaak aan uw huid en wacht nooit tot de laatste minuut om die te beschermen.
 
© Modewijzer.com
Foto's: Shutterstock