Passende Zonnebril

Zonnebril
 
Hoe een zonnebril kiezen die bij uw gezicht past
 
De snelste manier om die mysterieuze celebritylook te krijgen is een zonnebril opzetten. Maar wacht, als die zonnebril van u méér een buitenaards wezen dan een beroemdheid maakt, dan zit u in de problemen. En daarom ben ik hier om u te helpen! Het is belangrijk dat u een mooie zonnebril uitkiest die uw gezicht flatteert.
 
Het ovalen gezicht
 
Deze gezichtsvorm wordt beschouwd als de meest ideale. Ovaalvormige gezichten zijn erg veelzijdig en haast alles past bij dit gezicht. U hebt dus echt geen reden om bezorgd te zijn, zolang u maar een basis esthetisch gevoel hebt dat u vertelt of uw zonnebril nu past bij u of niet. En ok, wilt u toch een tip, dan zou ik zeggen: pik er één uit die breder is (of op zijn minst even breed) als het breedste deel van uw gezicht.
 
Het ronde gezicht
 
Hebt u een rond gezicht, dan is uw ideale zonnebril er één die uw gezicht langer en slanker maakt. Rechthoekige vormen slagen daar bijzonder goed in, alhoewel eigenlijk elke hoekige vorm goed genoeg is. Hou uw montuur klein en het advies in verband met breedte voor het ovalen gezicht geldt hier eveneens.
 
Zonnebril die bij de vorm van het gezicht past
 
Het hartvormige gezicht
 
Het hartvormige gezicht of de omgekeerde driehoek vraagt een zonnebril die de bovenste helft van uw gezicht accentueert en de wangen minimaliseert. Uw zonnebril moet uw ogen en wenkbrauwen en zelfs uw voorhoofd beklemtonen. Ideaal zijn die katachtige zonnebrillen die u al wel gezien hebt, maar nooit hebt durven kopen. Koop die maar! Die zijn perfect voor u omdat ze de oogzone breder maken. Metalen monturen, vooral die zonder onderste rand zijn eveneens een geweldige keuze. Felle kleuren zijn ook goed omdat die de aandacht op uw ogen gericht houden.
 
Het vierkante gezicht
 
Is uw gezicht vierkant, dan moet u een zonnebril kopen die de hoeken verzacht. Een afgeronde of een ovaalvormige bril vormt een aangenaam contrast met uw gezicht. Een montuur in de vorm van kattenogen is eveneens goed voor uw gezichtsvorm. Nog een populaire keuze is een kleine bril die niet te veel diepte heeft, maar genoeg breedte om uw ogen en wenkbrauwzone breder te maken.
 
Het ruitvormige gezicht
 
Ook u hebt een gezichtsvorm die van nature tamelijk hoekig is en dus hebt u een zonnebril nodig die de lijnen verzacht. Een ovaalvormige zonnebril is de beste keuze voor u, alhoewel lichtjes gebogen vierkante monturen ook geen slechte keuze zijn. Kies zeker geen zonnebril die té breed is voor uw gezicht. Kies er één die zeker niet breder is dan uw jukbeenderen.
 
Volgende Pagina
 
(Fotos': Silhouette)