Kledingtips voor Roodharigen

Vrouw met mooi rood haar
 
Kleuren die je haarkleur aanvullen
 
De meeste van nature roodharigen zullen al een idee hebben welke kleuren hun haar en gelaatskleur kunnen aanvullen. Als je je haar echter recent gekleurd hebt, dan zou het kunnen dat sommige stukken uit je garderobe botsen met je nieuwe kleur en je er vaal doen uitzien.
 
Oproep aan alle roodharigen: lees onderstaande tips om uit te vinden welke kleuren passen bij jouw haarkleur.
 
Als je écht rood haar of koperkleurig haar hebt
 
Je zal vermoedelijk een ivoren, gele of gouden ondertoon in je huid hebben als één van deze roodtinten jouw natuurlijke kleur is of je hebt voor een kleuring gekozen die jouw tint aanvult. Je hebt wellicht bruine, hazelkleurige, groene of helderblauwe ogen en mogelijk sproetjes. Natuurlijke en aardtinten zoals beige, bruin, camel, donkergroen en olijfgroen, oranjerood en goud staan je goed, terwijl grijs, taupe, purper, marine, roze of helderrood waarschijnlijk niet zo goed bij jou zullen passen.
 
De ‘universele kleur’ zwart kan je gezicht vaal maken, dus kies je deze kleur beter voor truien, broeken en accessoires dan dicht bij je gezicht. Heb je een zwarte jurk, dan kan een jasje of een sjaal in één van bovenstaande kleuren je gezicht nog steeds doen stralen.
 
Als je aardbeiblond of licht roodbruin haar hebt
 
Je zal vermoedelijk perzik of gouden ondertonen in je huid hebben en groene of blauwe ogen als je één van deze haarkleuren hebt (of ervoor hebt gekozen). Je kan de meeste lentekleuren dragen: abrikoos, beige, gouden geeltinten en perzikroze, maar marine en paarsblauw of aqua kunnen je ook goed staan. Warm grijs staat je goed, maar blauwachtig en donkergrijs, pruim en wijnkleuren zullen niet zo goed passen bij je tint.
 
Vloeken of niet vloeken
 
Er schijnt een debat aan de gang te zijn of roodharigen nu al dan niet kleuren die vloeken met hun haar, zoals roze en purper, zouden moeten dragen. Ik heb ontdekt dat lichtroze goed kan passen bij donkerder roodharigen van wie de kleur niet ál te koperachtig is. Als het lichterroze dichter bij het gezicht is, dan kunnen ze ook een volledig roze outfit aanvullen met een trui die meer inténs roze is bijvoorbeeld.
 
Het is aan jezelf om uit te maken of je voor de grote vloek wil gaan en rood haar wil combineren met een topje of sweater in een heldere of diepe nuance van roze. Je zal zéker de aandacht trekken!
 
Zeer donkere, gedempte purpertinten en lila kunnen ook samengaan met rood haar, alhoewel ze overwegend zullen passen bij het aardbeiblonde en licht roodbruine type dat hierboven beschreven zijn.
 
Maak hen groen van jaloezie
 
Er schijnt tenminste één aanvullende schakering van groen te bestaan voor zo ongeveer elke tint van rood haar. Groen is zéér veelzijdig en past goed bij haast elke roodharige – waarbij je moet in acht nemen dat hoe lichter de tint van je haar is, hoe lichter het groen dat je zou moeten kiezen moet zijn. Warmere groentinten passen bij warmere tinten.
 
Je kan ook je kleurtype bepalen (lente, zomer, herfst of winter) en dat combineren met bovenstaande tips om de kleuren te bepalen waaruit moet gekozen worden. Als je écht een kleur verkiest dat niet zo goed bij je haar past, draag het dan zover mogelijk ván het gezicht of neem een accessoire in dit kleur – schoenen, handtassen, ceinturen …
 
©Modewijzer.com