Rolkraagtruien

Vrouw met een mooie lichtblauwe rolkraagtrui
 
Het Nieuwe “Zwarte Jurkje”
 
Vrouwen van alle rangen en standen zijn steeds op zoek naar echt veelzijdige kledingstukken om hun garderobes uit te breiden. Jarenlang was het wezenlijke kledingstuk daarbij het “zwarte jurkje”, dat eenvoudig zwart kledingstukje waarmee je je kon uitdossen voor elegante gelegenheden en dat je ook simpel kon dragen voor meer gewóne gelegenheden. Tegenwoordig is er een ander kledingstuk dat aan populariteit wint en dat het “zwarte jurkje” van de nieuwe generatie aan het worden is.
 
Ik heb het natuurlijk over de rolkraag of méér specifiek over de “rolkraag die niet omgeplooid, maar wel samen gefrommeld wordt” (zie foto). De rolkraagtrui is reeds tientallen jaren populair – een licht en comfortabel kledingstuk met een lange, buisvormige col die kan omgeplooid worden voor een traditionele kraaknette look of die lang gelaten wordt en zó met plooien en kreuken langs de nek valt met een zowel casual als professioneel effect.
 
De rolkraagtrui komt voor in mouwloze versie voor als het wat warmer is en in de traditionele versie met lange mouwen voor een klassiekere look. De rolkraagtrui is ook beschikbaar in een breed gamma van seizoenskleuren en materialen. Veruit de populairste soort is de zachte, lichtgewicht rolkraagtrui uit zijde, nylon, kunstzijde of gemengd katoen, alhoewel andere zwaardere versies kunnen gedragen worden met een geweldig effect.
 
Om veelzijdig te zijn, zou elke vrouw tenminste drie rolkraagtruien in haar kleerkast moeten hebben: een witte, een zwarte en één in haar voorkeurkleur of de kleur die haar het méést flatteert. Hieronder vind je enkele geweldige ideeën over hoe je je rolkraagtrui kan dragen voor een verscheidenheid aan verschillende looks:
 
Met een Blazer of Pak: De rolkraagtrui die op deze nieuwe manier gedragen wordt (zie foto) geeft een nieuw elan aan zakenkledij. De look is duidelijk professioneel, maar het “kreuken” rond de halslijn geeft een vleugje ontspannen vertrouwen. Het is een stijl die duidelijk maakt, “Ik ben één en al zakenvrouw, maar flexibel genoeg om alles aan te pakken wat mijn pad kruist.” Het pak of de blazer kunnen om het even welke kleur hebben die past bij het seizoen en jouw persoonlijke smaak, maar de rolkraagtrui zou moeten wit (of zwart) zijn voor zakelijke functies. (Als je pak of blazer reeds zwart of wit is, dan is een gekleurde rolkraagtrui wél aanvaardbaar.)
 
Probeer als schaalvergroting eens een éénkleurige look. Dat maakt een professionele en geweldige indruk voor avondlijke zakenparty’s. Draag volledig wit voor zomerevents en gelegenheden overdag en zwart voor events in herfst en winter, in het bijzonder ’s avonds. Eénkleurige outfits zijn een excellente keuze voor party’s overdag en lunches, wanneer je indruk wil maken. (Tip: éénkleurige looks zijn ideaal voor vrouwen die wat lichaamsfoutjes willen camoufleren. )
 
Met een Rok of Broek: De rolkraagtrui kan ook gebruikt worden voor zaken die meer casual zijn. Combineer hem met lange rokken of geklede broeken voor een comfortabele look die zowel chic als elegant is. Schik je kleuren naargelang het seizoen of ga voor één kleur als je een chique look wil. Een stijl met korte mouwen is ideaal om wat verfrissing te hebben bij warmer weer en lange mouwen kunnen de kilte doen verdwijnen wanneer het avond wordt of tijdens de koelere maanden.
 
Onthoud dat de stijl van je rok een invloed zal hebben op de totale look van je ensemble. Een lange, pasklare of spitse rok is perfect voor die casual cocktailparty’s waar je een beetje gekleder wilt naartoe gaan, terwijl vollere rokken uitermate geschikt zijn wanneer je een meer comfortabele, ontspannen look beoogt.
 
Je kan je rolkraagtrui zelfs dragen met jeans voor de ultieme ontspannen en comfortabele look. Je kan je trui ín je broek dragen voor een keurige en nette indruk of los met een laaghangende riem of een sjaal geknoopt als riem voor wat fun en flair.
 
Het mooiste is dat het een stijl is waarmee je kan spelen. Haal een paar rolkraagtruien in huis en vermeng ze met je huidige garderobe. Ik garandeer je dat je dol zult zijn op het resultaat.
 
© Modewijzer.com
Foto: Gyorgy Barna/Shutterstock
 
Nog meer modetips