Patronen combineren

Kleren met verschillende kleuren
 
De basisregels voor het combineren van kleuren en veelkleurige patronen zijn eenvoudig. Het enige waaraan je moet denken is dat je enkel één kleur in het patroon zou moeten proberen te combineren wanneer het een patroon betreft met veelvoudige kleuren. Als het patroon rood, geel en oranje bevat, kies dan één van die drie kleuren en combineer het met een schakering van dezelfde kleur.
 
Soms zal het veelkleurige patroon één kleur hebben die sterker vertegenwoordigd is en in dat geval zou de sterkste kleur in het patroon diegene moeten zijn die gebruikt wordt om mee te combineren.
 
Je zou nooit veelvoudige patronen samen mogen gebruiken. Er zijn tegenwoordig scholen die van mening zijn dat – wat mode betreft – het OK is om verschillende types nuances of stoffen met schakeringen of patronen te combineren. Ikzelf heb echter nooit persoonlijk een voorbeeld gezien waarbij dit aantrekkelijk was. Het probleem doet zich in het bijzonder voor wanneer je werkt met personen die géén modelmaatje hebben.
 
© Modewijzer.com
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
 
Richtlijnen voor het combineren van kleuren