De Metroseksuele Man (2)

Moderne man
 
Vorige pagina
 
Fysieke fitheid
 
De metroseksuele man heeft oog voor zijn lichaam. Dit betekent niet dat hij de ideale lichaamsbouw heeft. Hij kan lijden aan overgewicht, maar weet wat hij in dat geval moet doen om gezonder te leven en doet daar dan ook een inspanning voor.
 
Fysieke fitheid kan inhouden dat hij lid is van een fitnessclub voor aerobics en gewichtstraining, maar het kan ook gewoon betekenen dat hij een paar keer per week een uurtje voorziet voor basketball, fietsen enz… met een vriend, zonder daarom lid te zijn van een sportclub.
 
Voeding
 
Voor de metroseksuele man is voeding méér dan gewoon wat eten op restaurant. Hij doet een inspanning om wat te leren over de verschillende aspecten van voeding en eten. Hij weet genoeg over wijn om iets passends te bestellen en hij kan voldoende koken om een volledige maaltijd op tafel te toveren.
 
Dit onderwerp omhelst natuurlijk nog heel wat zaken: etiquette op restaurant, hoe op een passende manier je bestelling doorgeven, het verschil tussen een maître d’hôtel en een sommelier en de regeltjes voor het geven van een fooi. Dan is er ook nog voedingskunde, het maken van gezonde voedingskeuzes en het in evenwicht brengen van je voeding in overeenstemming met je voedingsnoden.
 
Populaire cultuur
 
Dit is vermoedelijk het meest gevarieerde onderwerp waar de metroseksuele man mee te maken krijgt en naargelang de persoon zal het wat anders inhouden, afhankelijk van de persoonlijke interesses. Populaire cultuur omhelst ALLES wat ons interesseert en ontspant, van professionele sporten tot muziek, film en theater. Het begrip kan een museum, maar ook een dansclub omvatten.
 
Het kan zowat alles zijn waaraan we tijd besteden: postzegels of andere objecten verzamelen, tekenen, schetsen, fotograferen, schrijven, muziek beoefenen, lezen, naar film of naar theater gaan of wat ons ook maar creatief bezighoudt.
 
Binnenhuisinrichting
 
Tot slot is het huis een ander groot deel waarop de aandacht van de metroseksuele man gericht is. Hij streeft ernaar om georganiseerd te zijn en om een comfortabele omgeving te creëren om in te leven en vooral om gasten in te ontvangen. De binnenhuisinrichting zou steeds een weerspiegeling moeten zijn van de persoonlijkheid en smaak van de bewoner en hoeft daarom niet door de metroseksuele man zelf gecreëerd te zijn. Hij kan zijn huis laten inrichten, zolang het eindresultaat maar zijn persoonlijkheid en stijlgevoel weerspiegelt.
 
In veel gevallen omvat de binnenhuisinrichting eveneens de aanwezigheid van de allernieuwste technologische snufjes op vlak van ontspanning en persoonlijk comfort. Tegenwoordig kan de metroseksuele man niet meer zonder mp3, flatscreen, dvd en homecinema.
 
Slotbedenking
 
Terwijl de metroseksuele man nadruk legt op en aandacht besteedt aan al deze onderdelen van zijn leven, is het mogelijk dat hij geen expert is in deze zaken. Het belangrijke is dat hij probeert. Hij is begaan met zijn uiterlijk en levensstijl en alhoewel hij misschien soms tekortschiet bij het bereiken van zijn doelstellingen, levert hij toch de inspanning en dat maakt hem aantrekkelijker voor veel vrouwen.
 
In veel gevallen heeft de metroseksuele man geleerd dat het geven van aandacht en het focussen op zijn verzorgingsgewoontes, eten en cultuur niet negatief zijn voor zijn mannelijkheid. Het versterkt zijn bekwaamheid om zich te vereenzelvigen met anderen en de inspanning die gemoeid gaat met een goede look en een goed afgerond persoon.
 
© Modewijzer.com
Foto: Unsplash