Das & co

Mode accessoires voor mannen
 
Accessoires die uw ensemble maken of breken
 
Veel mannen maken maar al te vaak de fout om exclusief te focussen op hun keuze van pantalon en hemd, zonder te denken aan de andere elementen die de look volledig maken. Kleren maken de man, dat is zeker, maar accessoires kunnen een enorme rol spelen in het maken of breken van uw algemene look, of u nu gekleed bent voor een sociale gelegenheid of voor zaken.
 
Enkele van de meer populaire accessoires die mannen dragen zijn een das, een paar manchetknopen, een polshorloge en lederen schoenen.
 
De juiste das maakt uw look compleet.
 
Dassen zorgen voor een duidelijk stijlstatement en uw keuze van das zegt heel wat over uzelf. Een das ligt recht in de visielijn van de gemiddelde persoon en een das is het eerste dat iedereen bij u zal opmerken. Steekt er in uw garderobe slechts n neutraal gekleurde das die u bij elke gelegenheid draagt, dan moet u uw garderobe updaten en snel.
 
Wanneer u een winkel met dassen binnenstapt, dan zult u zien dat er dassen bestaan in heel wat designs, kleuren en stoffen en daar is een reden voor. Verschillende dassen passen bij verschillende gelegenheden.
 
Om te starten kiest u best voor effen kleuren wanneer u op zoek gaat naar een das voor bij uw zakenpak of uw pak voor formele gelegenheden. Of u nu kiest voor een pasteltint of voor een felle kleur, dat is echt volledig aan u. U zult wel instinctief weten welke kleur past bij uw persoonlijkheid. Bent u stil en bedeesd van natuur, dan zult u wel afblijven van schokkend roze, vuurrood en andere schreeuwerige kleuren.
 
Wanneer u uw garderobe opbouwt, kunt u enkele dassen met strepen en patronen toevoegen. Die kunnen er verbluffend mooi uitzien bij een wit kreukhemd. Een elegante dasspeld kan klasse toevoegen aan elke das. En een dasspeld zorgt er ook voor dat uw dure das niet in dat glas rode wijn komt te hangen.
 
Kijk naar dat polshorloge!
 
Dus u bent sentimenteel verbonden met dat polshorloge dat u van uw grootvader gerfd hebt. Maar het is groot en stevig en erger nog, het trekt alle aandacht naar zich toe. En die extra aandacht is het laatste wat u wilt wanneer u het verkeerde accessoire draagt. In plaats van de hele tijd uw polsen onder uw lange mouwen te verstoppen, legt u beter het horloge waar het thuishoort in een mooi op maat gemaakt glazen kastje en koopt u een mooi polshorloge waarmee u kunt pronken waar u ook gaat. Een klassiek gouden of zilveren polshorloge kan overal gedragen worden en is een tijdloos accessoire bij elke outfit.
 
Last but not least, lederen schoenen.
 
Verschillende goedkope paren schoenen kopen om er telkens verschillend uit te zien, is een heel grote modefout. Wilt u er elegant en verfijnd uitzien, dan is het essentieel dat u de beste kwaliteit van schoenen koopt die u zich kunt veroorloven.
 
Twee goede paren schoenen n paar zwarte en n paar bruine zullen van pas komen bij haast elke gelegenheid. Het is evenzeer belangrijk om er voor te zorgen dat uw riem en uw sokken bij uw schoenen passen.
 
En moet u uw laptop meenemen naar klanten, zorg er dan voor dat de kleur van uw laptoptas past bij de kleur van uw schoenen. Wanneer u succesvol gekleed gaat, hebt u reeds de helft van de buit binnen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Milosljubicic/Shutterstock