Modetips voor kleine mannen (2)

Mannenfiguren
 
Vorige pagina
 
Pasvorm:
 
Het GROTE geheim om er groter uit te zien is de manier waarop uw kledij past. Het vervelende is dat de meeste kleine mannen het moeilijk hebben om de juiste pasvorm te vinden tijdens het shoppen. Het kan zelfs nog moeilijker worden wanneer uw budget beperkt is en u niet kunt gaan shoppen in winkels die kledij op maat aanbieden.
 
Maar er zijn natuurlijk manieren om dit op te lossen. Hebt u een vriend(in) die handig is met naald en draad, roep dan zijn/haar hulp in. Of vraag eens in de nieuwkuis of ze aanpassingen kunnen doen. Of ga naar een naaister in de buurt die retouches uitvoert. En zelfs al hebt u slechts het geld om enkele kledingstukken tegelijkertijd te laten retoucheren, dan nog hebt u na verloop van tijd een garderobe die aangepast is aan uw noden.
 
Wat de details betreft, vindt u hieronder enkele zaken waar u voor moet uitkijken:
 
• Zorg ervoor dat uw pantalon tot op de top van uw schoenen reikt. U wilt toch niet dat uw sokken onder uw pijpen uitsteken. Zo ziet uw broek er té kort uit en dit accentueert de disproportie in uw lichaamsbouw.
 
• Maak dat uw hemden en jassen passen, maar niet té strak zijn, want dit vestigt eveneens de aandacht op uw fysiek en doet er u uitzien alsof u de naden aan het uitrekken bent.
 
• Ook het tegenovergestelde is een probleem. Vermijd dus té losse kledij. En stop een los hemd nooit in uw broek. Zo lijkt uw romp blokvormig en in verkeerde proportie.
 
• De manchetten van uw hemden moeten idealiter vallen op de verbinding tussen pols en hand met de rand van de manchet die de hand raakt waar de handpalm breder wordt. U moet twee vingers kunnen in de manchet steken bij de pols, maar de manchet mag niet over de hand glijden wanneer de knopen dicht zijn.
 
Mode:
 
Mode omvat de grootste variabelen bij het kiezen van uw kledij. Dit omvat de kleuren en patronen, evenals de designelementen en de snit van de kleren. Aangezien het de bedoeling is om eenvoudig, verstandig advies te geven dat u zich makkelijk kunt herinneren, vindt u hieronder enkele sleutelelementen om aan te denken bij het kiezen van de mode die u wilt dragen:
 
Wees voorzichtig met kleuren, strepen en patronen
 
Het laatste wat u wilt wanneer u klein bent, is de natuurlijke verticale lijn van uw lichaam verbreken. Als u de aandacht kunt blijven vestigen op het verticale, dan zal dit de indruk geven dat uw lichaam langer is dan het eigenlijk is en daardoor lijkt uw gestalte groter. Hou uw kleuren dus conservatief en hou het bij éénkleurige thema’s indien mogelijk.
 
Donkerdere kleuren hebben de neiging om afslankend te werken. Ze doen het lichaam ook magerder (en groter) lijken en wanneer u de kleuren van verschillende onderdelen van een outfit gelijkaardig houdt, dan helpt dit om te verhinderen dat de verticale focus verbroken wordt. Combineer bijvoorbeeld uw favoriete afgewassen jeans met een lichtblauw hemd om de kleur in een lange, vloeiende beweging langs het lichaam te houden. Zo ziet u er groter uit dan wanneer u zou kiezen voor een geel hemd bij uw jeans.
 
Wilt u strepen dragen, zorg er dan voor dat ze verticaal zijn en niet te breed. Brede strepen kunnen net zo onflatterend werken als horizontale strepen, want ze doen het lichaam kleiner lijken in alle dimensies. En staat u goed met fijne patronen, hou het dan bij diegene die geweven zijn in een stof in één kleur of vermijd ze gewoon.
 
De snit van een herenbroek
 
Een broek heeft zijn eigen moeilijkheden voor de kleinere man. We hebben het reeds gehad over het belang van de passende lengte van de benen, maar er zijn andere proporties die zouden moeten vermeld worden. Kies indien mogelijk een pantalon met lage taille (wat betekent dat die lager komt bij de onderbuik). Zo zal de romp langer lijken. Dit zal dus de indruk geven dat u groter bent. Draagt u een broek die niet bestaat met lage taille (zoals een pantalon van een pak of een geklede pantalon), trek de broek dan niet te hoog op. Uw tailleband zou zo’n twee vingers breed onder de navel moeten komen.
 
De snit van de pantalon is ook belangrijk wat de stijl betreft van de voorkant. Kies een platte voorkant boven plooien, want plooien kunnen ervoor zorgen dat taille en onderbuik dikker lijken. Vermijd eveneens pantalons met omslagen aan de pijpen, want die kunnen de benen korter doen lijken. Andere elementen zoals de plooi vooraan de pijpen zijn goed, want die versterken de verticale focus van de pantalon.
 
De grondidee is als volgt: om er op uw best uit te zien, moet u er gewoon zo goed mogelijk uitzien. Dit betekent niet dat u er 180 cm lang moet uitzien, maar kleed u niet op manieren die uw natuurlijke giften belemmeren.
 
©Modewijzer.com