Modetips voor kleine mannen

Mannen
 
Omgaan met problemen ivm lengte is vaak een grote uitdaging voor heren (en dames) die niet geboren zijn binnen de statistische norm. Mensen zijn er in alle vormen en afmetingen en fysieke idealen zijn steeds bevooroordeeld ten opzichte van hen die niet binnen het “gemiddelde” vallen. Maar tegenwoordig zijn er manieren om kleinere mannen er op hun best te doen uitzien.
 
Fysiek
 
Los van schoenen met verhoogde zool is er niet echt veel wat u kunt doen om u groter te doen lijken. Maar u kunt er wel voor zorgen dat u niets doet dat u kleiner zal maken. Aandacht besteden aan uw houding is belangrijk, want een goede houding haalt het maximum uit de proporties van uw lichaam.
 
En nee, het is niet eerlijk, maar een kleiner lichaam betekent dat u niet zo makkelijk overtollig gewicht kunt verbergen. Zeven kg extra bij een man van 165 cm lijkt heel wat méér gewicht dan bij iemand van 180 cm. Daarom proberen veel kleinere mannen extra aandacht te besteden aan hun voeding en hun gewicht onder controle te houden.
 
Het is eveneens belangrijk om aan lichaamsverhoudingen te denken in alle gevallen. Ik heb kleinere mannen gekend die door fysieke oefeningen hun lichamen zelfs nog korter deden lijken doordat ze ze deden aangroeien door gewichtstraining. Ze hadden dan misschien wel enorm lage waarden aan lichaamsvet, toch zagen ze eruit als homunculi omwille van de breedte van hun fysiek.
 
Het komt erop neer om steeds aan verhoudingen te denken. Eet gezond, oefen om in vorm te blijven en denk aan uw houding; zo bekomt u een goede basis van waaruit u een flatterende garderobe kunt opbouwen.
 
Haar
 
Haar is ook iets waarvan sommige kleine heren niet denken dat het hen kan helpen om er hen groter te doen uitzien. Terwijl er niet zoveel is wat kan gedaan worden om de gestalte te vergroten (vooraleer het haar een karikatuur wordt), is het zo dat het verkeerde kapsel iemand kleiner en dik kan maken.
 
Zoals gewoonlijk draait alles hier om evenwicht en proportie. Kortere kapsels zijn goed, vooral herenkapsels die langs de zijkanten en in de nek spits toelopen. Zo lijkt de nek langer. Langere kapsels en ook de ragebol/warrige kapsels die tegenwoordig in zijn, kunnen hoofd en nek kleiner maken en zorgen voor die gedrongen look die u wilt vermijden. Wilt u wat lengte geven aan uw haar, doe het dan bovenaan en voel u vrij om het wat “op te pompen”. Een beetje lift met een valse hanenkam of wat piekjes kunnen u een beetje groter maken, zonder dan u lijkt te overdrijven.
 
Zich kleden met gevoel
 
Het kiezen van de juiste kledij wanneer u klein bent, komt neer op: stof, pasvorm en mode. Elk van deze factoren kan een look maken of breken en dit is vooral belangrijk bij iemand die kleiner is. Wanneer het totaalplaatje klopt, dan kunnen deze elementen ervoor zorgen dat u er op uw best uitziet wanneer u geen 180 cm groot bent.
 
Stoffen:
 
Hoe vreemd het ook mag klinken, de keuze van stoffen die u draagt kan een groot verschil maken voor de look van uw gestalte. Hou het bij lichtere stoffen voor pakken en jassen en opteer voor lagen of microvezel stoffen wanneer u bescherming nodig hebt tegen de kou, eerder dan voor dikke gebreide truien of zware wollen mantels. Kleinere individuen zien er dik en gedrongen uit wanneer ze gekleed gaan in zware, volumineuze jassen en truien.
 
Vermijd eveneens donzen jassen en andere gewatteerde kledij. Probeer in plaats daarvan compact geweven stoffen, ribfluweel met fijne ribbels en gelijkaardige stoffen in laagjes te dragen om te zorgen voor dezelfde hoeveelheid warmte zonder volume toe te voegen aan uw look. Denk eraan: een kleinere man in een dikke trui of gewatteerde jas kan er al snel gaan uitzien als een Michelin mannetje.
 
Volgende pagina
 
(Foto: Shutterstock)