fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Lichaamstype

10 stijltips voor kleine mensen

dame met gestreepte bloes Klein zijn betekent niet dat u niet modieus kunt zijn. U kunt er niet enkel modieus, maar ook groter uitzien. U hoeft enkel te weten hoe u die illusie via uw kledij kunt creëren.
 
Hieronder vindt u wat trucjes om u groter, slanker en mooier te maken.

1. Creëer een slank silhouet met kleur

Draag twee kleuren om een grotere en slankere look te creëren. Doe de kleur van uw onderste kledingstuk passen bij die van uw jasje of een sweater en draag er een bloes onder in een verschillende kleur. U kunt zich ook van kop tot teen kleden in éénzelfde kleur, maar denk er dan aan dat u kiest voor een donkerdere kleur zoals zwart, marineblauw, antraciet, diep paars of bourgogne, om voor een slanker en groter effect te zorgen.

2. Draag goed passende kledij

Draag steeds kleren met de juiste pasvorm. Loszittende kledij zal u er kleiner en dikker doen uitzien. Kies ook stoffen die u méér body en vorm geven.

3. Kies verticale lijnen voor een slankere illusie

Probeer steeds kleren te kiezen met verticale lijnen, want die creëren de illusie dat u groter bent. U kunt bijvoorbeeld een pak kiezen met een smal streepje of een jeans met een verticale lijn in de naden. Maar let erop dat u geen kleren draagt met een veelvoudig streeppatroon, anders gaat u eruitzien als een zebra. Ga ook geen twee kleren met verticale patronen combineren. Denk eraan: één of twee lijnen zijn genoeg om een grotere illusie te creëren.

4. Kies neklijnen die een verticale illusie geven

Neklijnen in de vorm van een V en een U zijn het best om te zorgen voor een verticale illusie. Kies dus deze neklijnen om hoogte toe te voegen. Ga voor topjes en bloesjes met verticale lijnen vanuit de neklijn. Maar denk eraan om té veel strepen te vermijden.

5. Blijf weg van wijde gewaden

Vermijd wijde gewaden, want die geven de illusie van breedte en zullen u dikker en korter maken. Kies voor kleren die precies passen en uw vorm doen uitkomen. Vermijd wijde jasjes en sweaters en kies smalle in de plaats.
 

6. Kies de juiste rok

Het is erg belangrijk om het juiste soort rok te dragen om groter te lijken. Vermijd minirokjes, die zijn enkel mooi bij vrouwen met langere benen. Bij kleine vrouwen valt de zoom van het rokje op het dikste deel van de d ij en zo zien ze er korter en dikker uit. Kies voor rokken die tot lichtjes boven de knie komen. Wilt u lange rokken dragen, kies dan een enkelrok met A-lijn. Vermijd wijde lange rokken en rokken onder de knie of tot halfweg de kuit, want die zullen er u kleiner doen uitzien.

7. Draag een rechte pantalon

Om u hoogte te geven en om een verticale illusie te creëren, draagt u best een jeans en pantalon met rechte snit. Zorg ervoor dat deze broeken uw schoenen bedekken om nog voor een paar cm méér te zorgen (in de lengte wel te verstaan). U kunt eveneens kiezen voor een nauwe pantalon die uw dijen en achterste zal accentueren om u groter te doen lijken. Nog een trucje om uit te proberen is om uw trui in uw broek te steken om uw benen langer te maken en zo ziet u er ook groter uit. Blijf weg van broeken met omslag, wijde zakken of plooien.
 
Volgende pagina
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer