10 stijltips voor kleine mensen

Gestreepte blouses
 
Klein zijn betekent niet dat u niet modieus kunt zijn. U kunt er niet enkel modieus, maar ook groter uitzien. U hoeft enkel te weten hoe u die illusie via uw kledij kunt creëren.
 
Hieronder vindt u wat trucjes om u groter, slanker en mooier te maken.
 
1. Creëer een slank silhouet met kleur
 
Draag twee kleuren om een grotere en slankere look te creëren. Doe de kleur van uw onderste kledingstuk passen bij die van uw jasje of een sweater en draag er een bloes onder in een verschillende kleur. U kunt zich ook van kop tot teen kleden in éénzelfde kleur, maar denk er dan aan dat u kiest voor een donkerdere kleur zoals zwart, marineblauw, antraciet, diep paars of bourgogne, om voor een slanker en groter effect te zorgen.
 
2. Draag goed passende kledij
 
Draag steeds kleren met de juiste pasvorm. Loszittende kledij zal u er kleiner en dikker doen uitzien. Kies ook stoffen die u méér body en vorm geven.
 
3. Kies verticale lijnen voor een slankere illusie
 
Probeer steeds kleren te kiezen met verticale lijnen, want die creëren de illusie dat u groter bent. U kunt bijvoorbeeld een pak kiezen met een smal streepje of een jeans met een verticale lijn in de naden. Maar let erop dat u geen kleren draagt met een veelvoudig streeppatroon, anders gaat u eruitzien als een zebra. Ga ook geen twee kleren met verticale patronen combineren. Denk eraan: één of twee lijnen zijn genoeg om een grotere illusie te creëren.
 
4. Kies neklijnen die een verticale illusie geven
 
Neklijnen in de vorm van een V en een U zijn het best om te zorgen voor een verticale illusie. Kies dus deze neklijnen om hoogte toe te voegen. Ga voor topjes en bloesjes met verticale lijnen vanuit de neklijn. Maar denk eraan om té veel strepen te vermijden.
 
5. Blijf weg van wijde gewaden
 
Vermijd wijde gewaden, want die geven de illusie van breedte en zullen u dikker en korter maken. Kies voor kleren die precies passen en uw vorm doen uitkomen. Vermijd wijde jasjes en sweaters en kies smalle in de plaats.
 
6. Kies de juiste rok
 
Het is erg belangrijk om het juiste soort rok te dragen om groter te lijken. Vermijd minirokjes, die zijn enkel mooi bij vrouwen met langere benen. Bij kleine vrouwen valt de zoom van het rokje op het dikste deel van de d ij en zo zien ze er korter en dikker uit. Kies voor rokken die tot lichtjes boven de knie komen. Wilt u lange rokken dragen, kies dan een enkelrok met A-lijn. Vermijd wijde lange rokken en rokken onder de knie of tot halfweg de kuit, want die zullen er u kleiner doen uitzien.
 
7. Draag een rechte pantalon
 
Om u hoogte te geven en om een verticale illusie te creëren, draagt u best een jeans en pantalon met rechte snit. Zorg ervoor dat deze broeken uw schoenen bedekken om nog voor een paar cm méér te zorgen (in de lengte wel te verstaan). U kunt eveneens kiezen voor een nauwe pantalon die uw dijen en achterste zal accentueren om u groter te doen lijken. Nog een trucje om uit te proberen is om uw trui in uw broek te steken om uw benen langer te maken en zo ziet u er ook groter uit. Blijf weg van broeken met omslag, wijde zakken of plooien.
 
8. Draag smalle riemen
 
Wilt u riemen dragen, kies dan voor smalle riemen die passen bij uw jurk. Brede en van kleur contrasterende riemen verdelen het lichaam en breken de verticale illusie die u wilt creëren.
9. Kies de juiste schoenen
 
Kies steeds voor hoge hakken. Hoe hoger, hoe beter, want zo ziet u er groter en slanker uit. Voeg stiletto’s, pumps en open schoenen met hoge hak en riempje achteraan toe aan uw garderobe. Vermijd lange laarzen en schoenen met enkelriem, want die zullen uw benen korter maken.
 
10. Blijf weg van te ruime handtassen
 
Vermijd al te grote handtassen, want die zullen de neiging hebben om de gestalte van een kleine dame te gaan domineren en verpletteren. Kies in de plaats voor een medium tas, want die zal beter afgestemd zijn op uw gestalte.
Volg deze tips om illusies te creëren met uw jurken en kijk hoe die uw look en gevoel transformeren. Wijzig uw garderobe volgens deze tips en wees voorbereid op heel wat wows en oohs de volgende keer dat u vrienden ontmoet.
 
© Modewijzer.com
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock